Annons

Psykolog och hamburgare ska ge guld

Först fira med hamburgare. Sedan snack med psykolog.
Sport • Publicerad 21 februari 2014

Det är så Tre Kronor ska vinna OS-guld på söndag.

– Vi har fortfarande mer att ta ut av killarna, säger Pär Mårts.

Annons

Johan Franzén, Henrik Sedin och Henrik Zetterberg finns på listan över spelare som försvunnit från laget den senaste månaden. Mårts erkänner att "det söks hierarkier" inom laget, men att gruppen format sig efter de nya förutsättningarna med hjälp av en psykolog:

– Vi har en psykolog med som är väldigt viktig för oss, Per Pettersson, som jobbar med spelarna dagligen. Han hjälper dem. Därför är vi väldigt bra rustade för sådana här saker, säger förbundskapten Pär Mårts.

Berg att bestiga

Det är därför Tre Kronor spelar OS-final på söndag.

– I morgon ska jag ha ett skönt samtal med spelarna om att vi fortfarande siktar framåt, för det hoppas jag att alla gör. Det är en match kvar som vi ska ge allt i. Vi är inte uppe på toppen än. Vi har ett berg vi måste bestiga och vi har en dagsetapp kvar. Det går inte bara att titta på toppen, man måste ha fokus på var man sätter fötterna.

Mårts vill att Tre Kronor ska föra matchen.

– Vi är ett tillräckligt bra lag för att vinna guld.

– Även om vi möter transatlantiskt motstånd ska vi spela vårt spel. Vi hoppas vi ska äga pucken. Jag försöker bara få spelarna att släppa handbromsen, att vara aktiva och inte defensiva. De ska våga. Om det går åt fanders får ni såga mig och inte spelarna.

Njuta med hamburgare

Mårts är också noga med att hinna njuta. Att hinna ta in ögonblicket.

– Jag ska njuta i kväll med en Bic Mac, annars brukar det vara en banan efteråt. Det ska ju vara härligt. Man ska ha kul på jobbet och nu känns det riktigt bra.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons