Annons

PSG:s storförlust: 2,3 miljarder

Fotboll • Publicerad 5 maj 2022
Paris SG:s vd Nasser al-Khelaifi. Arkivbild.
Paris SG:s vd Nasser al-Khelaifi. Arkivbild.Foto: Thibault Camus/AP/TT

Det kostar att ligga på topp. Fråga bara Paris Saint-Germain. Den franska fotbollsklubben redovisade nämligen en förlust på omkring motsvarande 2,3 miljarder kronor för säsongen 2020–21, en 80 procent större förlust än säsongen dessförinnan, visar den årliga rapporten från kontrollorganet DNCG (motsvarande licensnämnden i den franska ligafotbollen).

Anledningen till storförlusten ekonomiskt hittas förstås i att det var en säsong som präglades av coronapandemin, med matcher inför tomma läktare.

Annons

PSG:s biljettintäkter sjönk från omkring motsvarande 375 miljoner kronor till drygt 10 miljoner – samtidigt som klubbens löneutgifter steg med 21 procent till ungefär motsvarande 5,2 miljarder kronor.

Enligt DNCG hade PSG under säsongen lika höga löneutgifter som 14 andra Ligue 1-lag tillsammans. Som extra kuriosa går det att konstatera att Lille snuvade PSG på ligatiteln nämnda säsong.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons