Annons

Profilerna hyllar Williams: "Största genom tiderna"

Flera världskända personer hyllar tennisstjärnan Serena Williams efter vad som sannolikt kommer att bli karriärens sista match. Amerikanskan förlorade matchen – men prisas för sin kämpaglöd.
Tennis • Publicerad 3 september 2022
Serena Williams gör ett handhjärta mot publiken efter att ha förlorat matchen mot Ajla Tomljanovic.
Serena Williams gör ett handhjärta mot publiken efter att ha förlorat matchen mot Ajla Tomljanovic.Foto: Frank Franklin II/AP/TT

Golfspelaren Tiger Woods, som även var på plats för att se Serena Williams spela mot Ajla Tomljanovic i US Open, skriver på Twitter:

"Du är bokstavligt talat den bästa både på och utanför tennisbanan. Tack för att du inspirerar oss att följa våra drömmar. Jag älskar dig lillasyrran."

Obama grattar

Annons

Tidigare presidenthustrun Michelle Obama sällar sig till skaran av gratulanter.

"Grattis till en otrolig karriär, Serena Williams! Vi har haft sådan tur som fått se en ung flicka från Compton växa upp och utvecklas till en av de största idrottarna genom tiderna. Jag är stolt över dig, min vän."

Microsoftgrundaren Bill Gates delar vidare en intervju med Williams från tidskriften Vogue och skriver på Twitter att han ser fram emot att fortsätta följa henne utanför tennisbanan.

"Vilken resa. Serena Williams lämnar efter sig en fantastisk tenniskarriär som utmanade dubbelmoralen när det gäller manliga och kvinnliga spelare".

Den forna tennisstjärnan Billie Jean King, som besegrade den manliga tennisspelaren Bobby Riggs i vad som kallades "kampen mellan könen", 1973, hyllar sin efterträdare inom sporten.

"Hennes otroliga karriär har satt avtryck i tennishistorien. Men kanske kan hennes viktigaste bidrag till historien ligga i framtiden. Din resa fortsätter", skriver King.

"Saknar motstycke"

En annan amerikansk sportprofil som hyllar Serena Williams prestationer inom tennis är basketstjärnan LeBron James. Han skickar en videohälsning via sociala medier:

– Grattis till en fantastisk karriär. Det du har gjort för sporten och för kvinnor saknar motstycke. Det har varit en ära att få följa din resa och att få se dig nå alla mål som du någonsin satt upp, säger han.

Bland stjärnorna som fanns på plats i publiken för att följa matchen i realtid syntes förutom Tiger Woods även regissören Spike Lee och fotomodellen Bella Hadid.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons