Annons
I helgen arrangeras SM i falling target i Tygrikeshallen.
Sport • Publicerad 21 november 2014
Foto: 

Tre frågor till Lars Henning, medlem i organisationskommittén.

Vad är falling target för något egentligen?

Annons

– Det är en variant av luftgevärsskytte. Falling target innebär att man skjuter på mål för att fälla dem, som i skidskytte kan man säga. Sedan är precisionsskytte något annat, då skjuter man på tavla och räknar poäng. I falling target är det antingen miss eller träff, inget däremellan. Men målen är olika stora.

Det är många som kommer till Tygrikeshallen, eller hur?

– Ja, det är 250 skyttar som är här. Vi räknar med att det rör sig drygt 500 personer här under helgen. Det är ungefär på den nivån vi legat tidigare också och det är en väldigt viktig tävling för vår klubb. Tävlingarna pågår fredag, lördag och söndag.

Några lokala hopp? – Det finns jättemånga som har chans att göra bra ifrån sig. Louise Nilsson förstås. Men många andra duktiga skyttar också. Viktor Johansson, Johannes Johansson och Gustav Carlsson för att nämna några.

Victor Fridén
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons