Annons

Premiärseger för Elfsborg i elitserien

I fjol tog det fyra matcher innan Elfsborg tennis tog första segern.
I år kom den redan i premiären efter 4–2 i matcher mot SALK.
Och stor segerregissör var Daniel Appelgren.
Tennis • Publicerad 10 november 2018 • Uppdaterad 11 november 2018
Daniel Appelgren, till höger, och Linus Frost firar efter att ha vunnit den öppnande dubbelmatchen i årets premiär av elitserien.
Daniel Appelgren, till höger, och Linus Frost firar efter att ha vunnit den öppnande dubbelmatchen i årets premiär av elitserien.Foto: Jasmin Frljevic

Daniel Appelgren och Linus Frost inledde lördagen med att vinna mot Jacob Adaktusson och Carl Gustafsson i dubbeln med siffrorna 6–1, 7–5.

Samtidigt förlorade Oskar Govik Och Adam Rådberg den andra dubbelmatchen.

Annons

Frost förlorade sedan den första singelmatchen mot Milos Sekulic med 2–1 i set.

Appelgren sattes i ett pressat läge för att Elfsborg inte skulle hamna i ett 1–3-underläge.

Då vann han i två raka set, 6–4, 6–4. När sedan Oskar Govik och Erik Eliasson vann sina singelmatcher var säsongen första seger i elitserien ett faktum för Elfsborg inför en välfylld läktare.

– Det är väldigt skönt att få börja med en seger, säger Appelgren.

I fjol föll Elfsborg i de tre första matcherna och sattes i ett pressat läge tidigt. Nu slipper de den stressen i de kommande matcherna.

– Nu kan vi spela lite mer avslappnat och då brukar man också spela bättre. Samtidigt slipper vi att börja i en uppförsbacke som vi gjorde förra året, säger Appelgren.

Jasmin FrljevicSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons