Annons

PL-spelare avstängda – missar helgens matcher

Åtta Premier League-spelare stoppades av sina klubbar från att spela VM-kval med Brasilien.
De stängs därför av och missar helgens spel.
Fotboll • Publicerad 8 september 2021
Chelseas Thiago Silva. Arkivbild.
Chelseas Thiago Silva. Arkivbild.Foto: John Walton/AP/TT

Det är Internationella fotbollsförbundet Fifa som enligt regelverket stänger av spelarna i fem dagar, mellan den 10–14 september, enligt BBC.

Spelarna stoppades från att resa till Sydamerika på grund av kravet på tio dagars karantän vid hemkomsten till Storbritannien.

Annons

Förutom att missa helgens ligaspel får Chelsea klara sig utan Thiago Silva och Manchester United klara sig utan Fred i nästa veckas Champions League-premiär mot Zenit respektive Young Boys.

De övriga sex som stängs av är Liverpools Roberto Firmino, Fabinho och Alisson, Manchester Citys Ederson och Gabriel Jesus samt Leeds Raphinha.

Sedan tidigare har Raul Jimenez, Miguel Almiron och Francisco SierraltaIt stängts av i fem dagar efter att Mexiko, Paraguay respektive Chile anmält att de stoppats av sina klubbar.

Enligt BBC har även brasilianarna Malcolm och Claudinho i Zenit från S:t Petersburg stängts av i fem dagar för att ha stoppats från landslagsspel.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons