Pettersson gör mål igen – Vancouver vinnare

Vancouvers förlustsvit är bruten och Elias Petterssons måltorka är över.
Mot Washington slog han till två gånger i andra perioden och Vancouver vann med 4–2.
Ishockey • Publicerad 16 januari 2022
Elias Pettersson sju matcher långa måltorka är över. Arkivbild.
Elias Pettersson sju matcher långa måltorka är över. Arkivbild.Foto: Jae C. Hong/AP/TT

Vancouver har en jobbig NHL-säsong bakom sig, men än finns möjligheten att nå Stanley Cup. Ett steg på vägen dit togs i USA:s huvudstad på söndagskvällen – och det var Pettersson som visade vägen.

Washingtons 1–0 (Alexander Ovetjkin) från första perioden vändes till 3–1-ledningen inför den sista.

Redan efter 33 sekunder slog Pettersson till. Kvitteringen i numerärt överläge innebar första målet från hans klubba efter en sju matcher lång måltorka.

Dryga fyra minuter senare träffade Pettersson rätt igen, framspelad av Oliver Ekman-Larsson och Nils Höglander. Målen var Petterssons sjunde och åttonde för säsongen.

Bo Horvat utnyttjade ännu ett powerplay och ökade till 3–1 med dryga minuten till pausen.

Washington fick kontakt i och med lagets andra mål i spel fem mot fyra. Tom Wilson tryckte in reduceringen, assisterad av bland andra Nicklas Bäckström, hans 985:e poäng.

Hemmalaget plockade ut i slutminuterna ut målvakten Ilya Samsonov och satte in en tung press i jakten på kvitteringen. Den var nära flera gånger, men i stället slog J.T. Miller in pucken i tom kasse och säkrade Vancouvers seger.

Vancouver är ute på en fem matcher lång turné på den amerikanska östkusten. Efter förluster mot Florida, Tampa Bay och Carolina kom äntligen en seger och en högst välbehövlig sådan.

Härnäst väntar ett besök i Nashville, natten till onsdag.