Annons

Petter Northug skyllde på stavbrott

Vägrade prata med media efter loppet.
Sport • Publicerad 21 februari 2010

Den norske skidkungen Petter Northug lämnade skidstadion i Callaghan Valley efter OS-loppet i skiathlon utan att prata med medierna och vägrade även under resten av lördagen att uttala sig.

Den enda kommentaren lämnade han via den norske presschefen Rolf Nereng. Där menade han att stavbrottet i samband med en närkontakt med guldmedaljören Marcus Hellner förstörde hans segerchanser. Han anklagade dock inte svensken för att hans stav gick sönder.

Annons

– Det är inte så här vi vill ha det, sade den norske sportchefen i längdåkning, Åge Skinstad, till den norska nyhetsbyrån NTB.

Men Northug uppger att han inte orkar prata med pressen för att han är så besviken.

Trycket har varit stort på Northug inför OS. Han har själv deklarerat att han vill åka alla sex discipliner i OS och den trefaldige guldmedaljören från VM förra året har varit ute efter medalj i allt han ställer upp i.

Men efter tre tävlingar är ett brons i sprint hans medaljfacit. Skiathlon ansågs vara hans största guldchans i OS.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons