Annons

Petersons konkurrent testad positivt för corona

WTA-turneringen i Palermo är den första i kalendern sedan tenniscirkusen tvingades till paus under coronapandemin.
Redan under den första tävlingsdagen har en spelare testats positivt för covid-19.
"Spelaren höll sig på sitt hotellrum i väntan på sitt testsvar", säger turneringens coronaexpert Antonio Cascio i ett uttalande.
Tennis • Publicerad 1 augusti 2020
En spelare har testats positivt för corona på WTA-turneringen i Palermo. Arkivbild.
En spelare har testats positivt för corona på WTA-turneringen i Palermo. Arkivbild.Foto: Charles Krupa/AP/TT

Just nu pågår kvalet till huvudturneringen av WTA-turneringen i Palermo, som inleds på måndag. Turneringen, som är den första på WTA-touren på över fem månader, föregås av ordentlig corona-säkerhet.

Redan under den första dagen har en spelare testats positivt för coronaviruset.

Annons

Spelaren, som inte uppvisade några symptom, drog sig ur kvalet bara minuter inför första matchen. I ett uttalande offentliggjorde aldrig arrangören namnet på den smittade men under dagen har den 130-rankade bulgariskan Viktoriya Tomova, som skulle ha kvalspelat, dragit sig ur på grund av illamående.

"Effektiviteten av protokollet och relaterade kontroller gjorde det möjligt för oss att fånga upp ett positivt fall bland de spelare som anlänt till Palermo. Spelaren höll sig på sitt hotellrum i väntan på sitt testsvar. Dessutom kommer alla som varit i nära kontakt med individen att testas enligt WTA-protokollet", säger turneringens coronaexpert Antonio Cascio i ett uttalande.

Turneringen kommer fortgå som planerat.

Rebecca Peterson är enda svenska representant på plats och går rakt in i huvudturneringen.

Arrangören genomför de så kallade PCR-testen – som används för att undersöka om en individ har en pågående infektion av covid-19 – återkommande var fjärde dag på spelare och funktionärer.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons