Annons

Peterson pressade Gauff i Indian Wells

Rebecca Peterson spelar sin bästa tennis på länge. Men svenskan föll till slut tungt mot 19-åriga världssexan Coco Gauff, som vann med 6–3, 1–6, 6–4 i Indian Wells.
Tennis • Publicerad 14 mars 2023
Rebecca Peterson i matchen mot Coco Gauff.
Rebecca Peterson i matchen mot Coco Gauff.Foto: Mark J. Terrill/AP/TT

Det dröjde två timmar och 17 minuter innan Peterson var besegrad i åttondelsfinalen i storturneringen i Kalifornien. Då hade hon pressat den amerikanska publikfavoriten rejält.

Efter att ha tagit det andra setet klart kopplade Peterson greppet även i skiljeset, där hon ledde med 4–2. Men Gauff bröt 27-åringen serve två gånger om och vann den tajta matchen.

Annons

– Jag spelade inte mitt bästa spel i vissa perioder och servade inte så bra som jag vill. Min mentalitet höll mig kvar i matchen i dag, säger Gauff i segerintervjun.

Rebecca Peterson missade därmed chansen att för tredje gången i karriären slå en spelare rankad topp 10 i världen. För platsen i åttondelsfinal i Indian Wells får hon en prischeck på motsvarande runt en miljon kronor.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons