Annons

Pengar till Lugi när Axnér putsar fönster

Personlig tränare på gymmet, joggingkompis – eller få fönstren putsade av den blivande förbundskaptenen Tomas Axnér.
Det är handbollsklubbens Lugis sätt att dra in pengar under coronakrisen.
Handboll • Publicerad 2 maj 2020
Tomas Axnér. Arkivbild.
Tomas Axnér. Arkivbild.Foto: Anders Bjurö/TT

För att mildra fallet efter det inställda slutspelet i handboll så lanserades Lugi-stödet i början av april. När pengarna nu räknas ihop så landar man på närmare 100 000 kronor.

– Det var mycket mer än vad vi trodde. Jag är jättetacksam och imponerad av all den hjälp vi fått, säger Lugis klubbchef Patrik Bengtsson till Sydsvenskan.

Annons

Upplägget handlade om att skänka en valfri summa och sedan få en andel för varje 50-lapp; för varje andel finns sedan möjlighet att få utdelning från den så kallade Tacksamhetsfonden.

– Våra partners och klubben skänker priser plus att vi erbjuder tjänster från spelare och ledare. Det är alltifrån att Kalle Wallinius ställer upp med fria PT-timmar, till att Albin Carlsson springer med dig i Stadsparken eller att Tomas Axnér putsar dina fönster, berättar Bengtsson.

Lugis mångårige tränare, som ska bli förbundskapten för damlandslaget, är i det närmaste besatt av att putsa fönster.

– Låt oss kalla det för ett särintresse som få känner till. För att hålla fokus och hitta sitt lugn inför match så putsar han ofta fönster, så han är lite av specialist på det där, säger Bengtsson.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons