Annons

Sjukhuset: Pelé vårdas för luftvägsinfektion

Den brasilianske fotbollslegendaren Pelé, som lades in på sjukhus tidigare i veckan, har skickat en hälsning för att tacka sina fans runt om i världen för alla positiva meddelanden han har fått.
Nu bekräftar hans läkare att Pelé behandlas för en luftvägsinfektion.
Fotboll • Publicerad 2 december 2022
De brasilianske fotbollslegendaren Pelé har skickat en hälsning från sjukhuset. Arkivbild
De brasilianske fotbollslegendaren Pelé har skickat en hälsning från sjukhuset. ArkivbildFoto: Alexander Zemlianichenko/AP/TT

Den 82-årige Pelé opererades för cancer i september 2021 och i tisdags lades han in på sjukhus i São Paulo.

Hans dotter Kely Nascimento var snabbt ute och skrev på Instagram att det inte är någon fara för 82-åringens hälsa utan att hennes far endast var inlagd på sjukhus för att få sin cancermedicin reglerad.

Annons

Pelés läkare meddelar nu att han vårdas för en luftvägsinfektion, vilket behandlas med antibiotika.

"Patientens svar har varit tillräckligt så han får vanligt vård, snarare än intensivvård. Tillståndet är stabilt och hans hälsa har förbättrats. Han kommer vårdas på sjukhuset de närmsta dagarna", säger sjukhuset i ett uttalande.

Förbundskaptenen hälsar

Fotbollslegendaren har fått uppmuntrande meddelanden från hela världen, inklusive från Brasiliens förbundskapten Tite, som befinner sig med landslaget på VM i Qatar, och från VM-organisatörerna.

"Det är alltid trevligt att få positiva meddelanden som det här", skriver Pelé på Instagram vid en bild som visar en byggnad i Qatar där det visas meddelanden om att man önskar Pelé ett snabbt tillfrisknande.

"Tack till Qatar för den här hyllningen och till alla som skickar mig lyckönskningar", fortsatte meddelandet.

Lades in i fjol

I december i fjol lades Pelé in för vård av en tarmtumör. Sjukhuset uppgav då att hans tillstånd var stabilt och att han förväntades skrivas ut inom några dagar.

Två månader tidigare opererades en tumör bort på den högra delen av tjocktarmen, och han var i samband med det inlagd på sjukhus i nästan en månad.

Pelé är av många ansedd som tidernas främsta fotbollsspelare, och tog bland annat VM-guld 1958, 1962 och 1970.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons