Annons

Paulsson: ”Det var magiskt”

Ett 26 år gammalt rekord är utraderat. SK Elfsborgs Adam Paulsson simmade sistasträckan när Sveriges herrar övertygade i 4x200m.
– Det är magiskt, säger Paulsson
Simning • Publicerad 5 augusti 2018
Adam Paulsson, arkivbild.
Adam Paulsson, arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Sverige tog sig till final med den näst sämsta tiden. Trots det var tongångarna positiva i laget.

Väl i finalen gjorde man precis vad man hade hoppats på. Toppstriden hade man som förväntat aldrig något att göra med, men istället lyckades man radera ut det 26 år gamla rekordet - med över en sekund. Paulsson simmade sista sträckan, precis som den tidigare storstjärnan Lars Frölander gjorde när det tidigare rekordet togs.

Annons

– Vi var bra med i försöken, och ville försöka knipa någon placering till. Men det var mäktigt att simma finalen inför fullsatta läktare och britterna var helt galna som vann. Man var verkligen taggad när man hoppade i inför sista sträckan.

Hur stort var det att slå det här rekordet?

– Det är så klart jättecoolt. De var ju den största på den tiden som var med i det laget. Det här ger mersmak inför 2020 och vi visade kritiker som säger att svensk herrsimning inte är så bra att vi kan slå det här rekordet. Vi var ändå bland de yngsta lagen i finalen, så framtiden ser ljus ut.

Fabian AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons