Annons

USA mot Kanada i Stockholm Open-finalen

Kanada mot USA i final, låter som vilket hockey-VM som helst. Men nu handlar det om tennis och finalen av ATP-turneringen Stockholm Open.
Efter två jämna semifinaler blir det Tommy Paul mot Denis Shapovalov i Kungliga tennishallen på lördag.
Tennis • Publicerad 12 november 2021
Tommy Paul vann semifinalen mot Frances Tiafoe i Stockholm Open.
Tommy Paul vann semifinalen mot Frances Tiafoe i Stockholm Open.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Att det blir en nordamerikansk segrare i Stockholm Open stod klart redan efter kvartsfinalerna. I fredagens semifinaler var det USA mot USA och Kanada mot Kanada.

Tommy Paul spelade en av sina bästa matcher i karriären när han slog ut publikfavoriten Andy Murray för att ta sig till semifinal mot landsmannen Frances Tiafoe.

Annons

I den helamerikanska semifinalen spelade Paul om möjligt ännu bättre, problemet eller behållningen var att Tiafoe spelade precis lika bra.

En rysarmatch

I det första setet var Tiafoe till och med lite bättre. Och kunde efter en bra avslutning vinna med 7–5.

– Han spelade riktigt bra i de två första och tvingade mig att höja mig, sade Paul i Discovery+.

Men de följande seten tillhörde Paul, som i det andra kunde bryta landsmannens serve till 7–6 och serva hem matchen till 6–4 i det tredje och ta sig till sin första ATP-final.

Efter matchen tackade han publiken i Kungliga tennishallen.

– Tack så mycket, det var så kul att spela inför er, och att möta Francis, sade han.

Regerande mästaren i final

I finalen väntar kanadensiskt motstånd i form av Denis Shapovalov, som i sin semifinal besegrade landsmannen Felix Auger-Aliassime.

Även kanadensarna stod för förstklassig underhållning på fredagskvällen. Shapovalov höll ihop spelet bäst i första set och vann med med 6–4.

I andra set gick Auger-Aliassime upp till 3–1 och 5–4 innan Shapovalov vände och vann med 7–5. Den regerande mästaren från 2019 kan därmed försvara sin titel, i fjol ställdes ju Stockholm Open in.

I dubbelturneringen åkte det svenska paret Elias Ymer och Markus Eriksson ut i semifinalen. Aisam Ul Haq Qureshi och Jean-Julien Rojer vann klart med siffrorna 6–3, 6–2.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons