Annons

Pärson fyra i super-G

Efter segern i superkombinationen blev det på lördagen en fjärdeplats för Anja Pärson i världscuptävlingen i super-G i schweiziska S:t Moritz. Svenskan var dock lite kritisk till arrangörerna.
Sport • Publicerad 20 december 2008

Vann gjorde schweiziskan Lara Gut före landsmaninnan Fabienne Suter. Gut startade som första åkare och hade enligt Pärson stor fördel av att hon bäst av alla såg de blå konturlinjer som arrangörerna målat i banan.

– Det var ganska häftigt snöfall och det är alltid svårt om man ska köra i sådana förhållanden eller inte. Jag tycker det var ett godkänt beslut att köra. Men jag tycker arrangörerna kunde ha plogat lite bättre och målat lite bättre, men det är alltid svårt mitt under tävling, säger Anja Pärson.

Annons

Tycker du att det var underligt att det plogades precis inför hemmaåkaren Suters åk?

– Nej, det blev ett avbrott då sedan en funktionär kraschat i banan. Däremot tycker jag de kunde gjort ett längre avbrott för att ploga och måla.

Vad tycker du om din egen prestation?

– Det är lite surt att hamna utanför pallen. Man vill alltid vinna, men helt okej. Jag gjorde tyvärr en liten miss som jag försökte reparera men det räckte inte riktigt. Jag är glad att jag tog mig ner överhuvudtaget.

Italienskan Nadia Fanchini slutade trea i tävlingen. För Jessica Lindell-Vikarby blev det en 20:e plats, för Kajsa Kling en 29:e, Nike Bent blev 46:a och Frida Hansdotter körde ur.

På söndagen väntar störtlopp.

– Jag hoppas det slutar snöa och jag hoppas på ett bra resultat, säger Pärson.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons