Annons

Pallplats återigen för Hellner

Förlorade spurten men gled in som trea.
Sport • Publicerad 6 januari 2010

Marcus Hellner är fortfarande med i kampen om totalsegern i Tour de Ski efter onsdagens fristilslopp.

Svensken slutade trea efter en mycket stark insats, bakom norrmannen Petter Northug och Dario Cologna, Schweiz.

Annons

Efter svensksuccén i måndags, där Emil Jönsson vann sprinten och Hellner blev tvåa, fick Hellner starta som ledare i onsdagens jaktstart efter att Jönsson lämnat tävlingen. I dalgången mellan Cortina d'Ampezzo och Dobbiaco/Toblach i Sydtyrolen avverkade herrarna 35 kilometer i fristil.

– Jag var lite seg och trött i morse och hade väl ingen riktig pangkänsla i början av loppet. Men jag tycker att vi lyckades ganska bra med att hålla ifrån och inte släppa upp för många i täten, säger Hellner till TT.

24-åringen från Lerdala och fjolårssegraren Dario Cologna turades om att dra i täten tillsammans med Tysklands Axel Teichmann. Före uppförsstigningen drygt tre kilometer från mål halkade Hellner ner till en femteplats, men i backen gav han allt och fick ett försprång till övriga i tätklungan. Men Petter Northug och Dario Cologna hängde på och svensken fick se sig besegrad i slutspurten.

– Jag lade inte så jättemycket vikt i spurten, jag försökte sista tre kilometerna att dra på ett rejält ryck och det kanske inte var det bästa om man vill spurta, men tanken var mer att skapa en lucka till dem där bakom, säger Hellner.

Northug tog därmed över totalledningen i touren, Cologna ligger tvåa och Hellner trea.

Den andra svensken, Daniel Rickardsson, slutade på en 14:e plats.

På torsdag och lördag ska herrarna köra 10 respektive 20 kilometer klassiskt innan Tour de ski avslutas på söndag med 10 kilometer fristil.

– Det är två klassiska lopp som är kritiska för mig men det har känts bättre i klassiskt. Får jag till ett bra lopp då har jag nog någonting med det här att göra, säger Hellner.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons