Annons

Över hundra ville spela i blogglaget

Många kände sig kallade när BT:s fotbollsbloggare efterlyste spelare till det lag som på lördag möter Norrby.
– Det har gått över förväntan och jag hade en bruttotrupp på över hundra personer, säger Ismet Tursic.
Fotboll • Publicerad 18 januari 2018 • Uppdaterad 19 januari 2018
Dalstorpsanfallaren Isak Johansson är en av spetsspelarna i blogglaget.
Dalstorpsanfallaren Isak Johansson är en av spetsspelarna i blogglaget.Foto: Jonas Emtervall

Norrby IF ställs i säsongens första träningsmatch mot Fotboll 033 på initiativ av BT:s fotbllsbloggare Ismet Tursic, som såg möjligheten att låta några av bygdens spelare i de lägre divisionerna möta ett elitlag.

– Det finns ett stort gap mellan elitföreningarna och de andra lagen och de möts aldrig. Inte ens i DM dit Elfsborg kan skicka sitt U19-lag och ändå vinna. Men i den här matchen, som både jag och Norrby hoppas ska bli en tradition, kan en kille från division V få mäta sig med superettanspelare och det tror jag kan ge en boost så här under försäsongen, säger Ismet Tursic, som haft som ambition att mönstra ett lag som kan ge Norrby så tufft motstånd som möjigt.

Annons

– Målsättningen är att Norrby ska tycka att det är en meningsfull match.

Totalt ingår 22 spelare i laget och de är hämtade från divsion II till division V, från Dalstorps IF till Kronängs IF.

– De kommer från hela Sjuhärad och jag har plockat killar som jag har sett och tycker är duktiga.

Spelarna fördelas i två elvor som får spela varsin halvlek och grunduppställningen är 4-3-2-1 med möjlighet att ställa om till både 4-3-3 och 4-4-2.

På frågan om det finns några spelare man ska hålla ögonen på nämner Tursic flera dalstorpare: målvakten Jesper Hallqvist – ”bra nog för att konkurrera med Mergim Krasniqi”, lagkaptenen och backen Oscar Fritzon – ”kan mycket väl spela högre upp om ett par år” och fotbollsbloggarens personlige favorit – anfallaren Isak Johansson. Men han lyfter även fram alla fyra yttermittfältare och pekar framför allt ut Jonas Ganning från Hestrafors som en dark horse.

Mer om laget hittar ni på Fotboll 033.

Matchen spelas lördag 20/1 klockan 11.00 på Borås Arena – BT sänder live för inloggade.

Malin HenriksonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons