Annons

Över 3 600 har redan anmälda till Kretsloppet

Anmälningarna har skjutit i höjden. Barnsjukdomarna ska vara botade. Då är Borås redo för ett andra Kretslopp.
Sport • Publicerad 16 september 2010
MÅNGA LAPPAR.IK Ymers Tommy Andersson, TL Events Bengt Johansson och Korpen Borås Roger Hjelm har fullt upp med att anmälningar och annat inför lördagens lopp.
MÅNGA LAPPAR.IK Ymers Tommy Andersson, TL Events Bengt Johansson och Korpen Borås Roger Hjelm har fullt upp med att anmälningar och annat inför lördagens lopp.Foto: Lennart Magnusson

Förra året var cirka 2800 deltagare lockade att delta i stadens nya milslånga löparfest.

– Det blev succé direkt. Det känns verkligen som att vi nått ut till boråsarna och till företagen om nyttan med friskvård i en sådan här form, säger Korpens Roger Hjelm.

Annons

I år har ännu fler löparsugna anmält sig. Ungefär 3600 var siffran på tisdagskvällen och den beräknas stiga med cirka 600 till i form av efteranmälningar.

Dessutom har antalet tävlande lag ökat rejält. Just nu finns 160 lag med, till skillnad mot för fjolårets 112.

– Vi tror att ett maxtak på den här tävlingen ligger på 10 000 personer. Och ser man till storleken på stad är det redan nu ett väldigt bra resultat, säger Tommy Andersson, från IK Ymer.

Stora planer finns alltså. Och mycket har hänt redan i år. De brister de fick påtalade för sig efter förra årets har följt upp och åtgärdats. Till exempel finns mycket mer att dricka längs med vägen nu.

– Vi har förberett extra på hemsidan med anledning av det som hänt på andra ställen i år. (Göteborgsvarvet och Midnattsloppet, till exempel). Vi har verkligen försökt pusha extra på hur viktigt det är att förbereda sig rätt, säger Bengt Johansson från TL Event, som är med i staben och arrangerar.

Dessutom har tidtagningen förbättrats. De startande är uppdelade i klasser och varje löpare får en mer exakt tid genom att klockan startar då löparen passerar en viss punkt och avslutas när målgången passeras.

– Nu ska barnsjukdomarna vara borta, konstaterar Bengt Johansson.

Går på lördag, med start i Stadsparken och målgång på Sandwalls plats.

Fyra olika starter finns. Klockan 11.00 går Happy Mil (400 meter). Klockan 11.30 startar 2 kilometersloppet. 12.30 går 5 kilometer. Och första start för 10 kilometer släpps iväg klockan 13.30.

De individuella priserna går till de fem bästa herrarna och damerna i 10-kilometersklassen. Borås Elhandel lottar dessutom ut två elcyklar bland alla deltagare som springer 10 km på mindre än 60 minuter.

Huvudarrangör: Borås Energi och Miljö, TL Event. Tävlingsarrangörer: IK Ymer Friidrott och Korpen Borås, i samarbete med SOK Knallen och Bergdalen.

IK Ymer och Korpen Borås får i runda slängar 275 000 kronor att dela på för arrangemangsansvaret.

Från i dag går det att efteranmäla

sig till milen på Team Sportia.

Marie Thomasson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons