Annons

Ingen längdavslutning i Östersund trots allt

Det blir ingen världscupavslutning i längd i Östersund 18–20 mars. Det såg ut att finnas en öppning efter att Internationella skidförbundet (Fis) på tisdagen meddelat att man stoppar alla ryska och belarusiska idrottare från internationella tävlingar, men tiden är för knapp.
Skidor • Publicerad 1 mars 2022
Frida Karlsson under en världscuptävling i Östersund 2020. Den jämtländska residensstaden var aktuell att ta över årets världscupavslutning från ryska Tiumen, men så blir inte fallet. Arkivbild.
Frida Karlsson under en världscuptävling i Östersund 2020. Den jämtländska residensstaden var aktuell att ta över årets världscupavslutning från ryska Tiumen, men så blir inte fallet. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

– Vi kämpade hårt i flera dagar för att få budgeten att gå ihop, men till slut måste vi inse att tiden är alltför kort, säger Anders Sundin, ordförande i Östersunds skidlöparklubb, i ett pressmeddelande.

Redan före Rysslands invasion av Ukraina fick Östersund frågan om det finns möjlighet att ta över arrangörskapet för världscupavslutningen från ryska Tiumen. Men Östersund ville inte ha arrangörskapet så länge Fis fortfarande tillät ryska och belarusiska idrottare att tävla.

Annons

Och trots att Fis svängde i frågan gick det inte att lösa.

"Det sportsliga är vi helt övertygade om att vi hade löst mycket bra, det är också därför vi i förstone fick frågan och vi har fått bekräftelse på att alla litat på det. Nu får vi ta nya tag för kommande utmaningar och skidevent och vi ser fram emot det", säger Anders Sundin.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons