Annons

Östersund fällde Garpenlövs Djurgården

Seger i debuten – men förlust redan i andra matchen.
Förre förbundskaptenen Johan Garpenlöv fick snabbt känna på att förlora i tränarrollen i SHL-jagande Djurgården.
Ishockey • Publicerad 7 december 2022
Djurgårdens tränare Johan Garpenlöv var missnöjd med sitt lag efter förlusten mot nykomlingen Östersund. Arkivbild.
Djurgårdens tränare Johan Garpenlöv var missnöjd med sitt lag efter förlusten mot nykomlingen Östersund. Arkivbild.Foto: Maja Suslin/TT

Garpenlöv debuterade i fredags sedan Djurgården i förra veckan valt att sparka Joakim Fagervall och i stället plocka in den gamle storspelaren.

Det blev seger i första matchen mot Tingsryd med knappa 2–1.

Annons

Men förlust redan i den andra matchen.

– Första perioden är inte tillräckligt bra, vi tävlar inte som vi ska göra. Sedan i andra gör vi det bra, men i tredje tappar vi matchen på en utvisning och en tappad puck på egna blå.

– Sedan har vi jättemånga chanser, men det är svårt att vinna matchen när man bara gör ett mål. Där måste vi också bli bättre, säger Garpenlöv.

Hemmalaget vände i den sista perioden efter mål i numerärt överläge genom Emil Forslund och ett segermål av backen Bobbo Petersson, tidigare i Djurgården.

Lagkaptenen Marcus Krüger hade gett Stockholmslaget ledningen – framspelad av Liam Öhgren, en av fem Djurgårdsspelare som tidigare på onsdagen togs ut i Sveriges lag till junior-VM.

Suveräna serieledaren Modo tog sin 13:e raka seger genom att vinna toppmötet hemma mot Södertälje med 2–1.

Modo vände i tredje perioden när först Röglelånet Theodor Niederbach kvitterade och med drygt två minuter kvar avgjorde skarpskytten Mikkel Aagaard med säsongens 13:e fullträff.

Därmed utökade laget sin redan överlägsna serieledning till sanslösa 18 poäng före nya tvåan Björklöven.

Södertälje föll till tredje och Djurgården till fjärde plats.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons