Annons

Dahlqvist jagar säsongens första seger

Hon föll i premiären och kom tvåa i säsongens andra skidsprint i världscupen.
Ska det nu bli tredje gången gillt för Maja Dahlqvist, i norska Beitostølen?
Skidor • Publicerad 9 december 2022
Maja Dahlqvist i Lillehammersprinten i lördags.
Maja Dahlqvist i Lillehammersprinten i lördags.Foto: Heiko Junge/NTB/TT

I Lillehammer förra helgen hade hon bara Emma Ribom framför sig, Ribom som även vann sprinten i premiären i Ruka, men som nu har fått åka hem till Sverige med sjukdomssymptom.

Då får OS-tvåan Maja Dahlqvist bära favoritskapet i dagens världscupsprint i Norge.

Annons

– Man vill alltid att de bästa ska vara med från start. Men jag hoppas att det ska vara min tur, jag ska göra vad jag kan.

"Är sugen"

Hon säger att formen blir allt bättre ju mer hon får tävla.

– Jag är sugen på att köra. Det är en lite annorlunda bana än vad det har varit tidigare så det ska bli kul, säger 28-åringen.

– Banan i Beitostølen är lite snabbare än sprintbanorna i Ruka och Lillehammer. De banorna brukar passa mig, de är grunden för mig – snabba banor där det händer lite.

I Ruka vann Ribom före Johanna Hagström. Och hade inte Dahlqvist fallit hade det kunnat bli en svensk trippel. I Lillehammer vann Ribom igen före Dahlqvist.

Bra stämning

Hon säger att Sveriges överlägsenhet i sprint skapar självförtroende.

– Absolut, vi har bra stämning i laget, hjälper varandra och jobbar som ett lag. Då blir det också kul att vara iväg. Är man uttagen i ett svenskt sprintlag då har man verkligen något där att göra.

Dahlqvist kommer också att köra lördagens distanslopp över 10 kilometer. Och hon hoppas få chansen även i söndagens mixedstafett över 4x5 kilometer.

– Laget tas ut efter lördagen, så vi får se. Jag är sugen på att rejsa tre gånger den här helgen, säger hon.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons