Annons

OS-spelare i fokus när Oskarshamn vann

Två av isens blivande OS-spelare tilldömdes matchstraff redan under den första perioden.
Tre Kronors Fredrik Olofsson spelade dock hela matchen och bidrog i allra högsta grad till att hans klubb Oskarshamn spelade hem tre nya SHL-poäng.
Ishockey • Publicerad 22 januari 2022
Frölundas Christian Folin åkte på matchstraff. Arkivbild.
Frölundas Christian Folin åkte på matchstraff. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Fredrik Olofsson och bröderna Zohorna och Brian Cooper i hemmalaget samt Christian Folin, Max Friberg och Michael Spacek i Frölunda – det vimlade av uttagna olympier på isen i Oskarshamn den här lördagen.

I slutet av den första perioden utdelade blivande OS-backen Folin en tackling som tog illa på Oskarshamns forward Dale Weise.

Annons

– Det är inte kul att se en annan kille flyga in i sargen, jättetråkigt att det händer, säger Folin som tilldömdes matchstraff.

Tre matchstraff

En efterföljande boxningsmatch slutade med att även hemmalagets Brian Cooper, OS-spelare för USA, samt gästernas Nicklas Lasu hade spelat klart för dagen.

Fredrik Olofssons kedja var som vanligt tongivande för Oskarshamn. Patrik Karlkvist gjorde tre mål och Olofsson själv firade sin OS-plats med ett mål samt tre assist. Oskarshamns övriga tre målskyttar var John Dahlström, Cameron Brace samt Kim Rosdahl.

Direkt efter matchen satte sig Oskarshamnslaget på bussen för avfärd till söndagskvällens SHL-match mot Djurgården, i Stockholm. Trots den nära förestående resan till Peking berättar Fredrik Olofsson att hans fokus är Oskarshamns nästa uppgift.

– Man är skyldig gubbarna här och sig själv att ha hundra procent fokus på jobbet, säger han till TT.

Olofsson varken kan eller vill dölja lyckan över OS-uttagningen.

– Jag tror det kommer att kännas på riktigt först när vi samlas. Man svävar på moln när man är med landslaget, det är otroligt kul och utvecklande, säger han.

Formsvacka

Tvåmålsskytten Elmer Söderblom, Karl Henriksson samt 18-årige Stefan Milosevic, med sitt första SHL-målet i karriären, stod för Frölundas fullträffar. Göteborgarna har nu förlorat tre raka matcher.

– Andra lag behöver inte topprestera för att slå Frölunda just nu, vi har saker att jobba på, säger Christian Folin.

Inför förra säsongen vände Folin hem till svensk ishockey efter flera säsonger i NHL. Han inledde med att vinna SM-guld med Växjö innan det blev en flytt hem till västkusten och Frölunda.

– Ett händelserikt år. Förhoppningsvis får vi bra support nu under OS, säger Folin inför Tre Kronors medaljjakt i Peking.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons