Annons

OS i Paris kan bli Werths sista mästerskap

OS i Paris 2024 – blir det finalen på en enastående ryttarkarriär?
Tyskan Isabell Werth flaggar för att det planerade besöket i Versailles slottsmiljöer om tre år kan bli hennes sista mästerskap.
Ridsport • Publicerad 15 september 2021
Isabell Werth med ännu en mästerskapsmedalj, här med det individuella silvret i Tokyo. Arkivbild.
Isabell Werth med ännu en mästerskapsmedalj, här med det individuella silvret i Tokyo. Arkivbild.Foto: Carolyn Kaster/AP/TT

Werth, 52, lämnade sommarens olympiska spel i Tokyo med ett lagguld och ett individuellt silver. Vid EM i Hagen nyligen fyllde hon på prisskåpet med ytterligare ett guld och ett silver.

Under fem decennier, från EM-guldet i lag 1989 och framåt, har hon vunnit 37 mästerskapsguld, sju på OS, nio på VM och 21 på EM.

Annons

Men nu skönjer hon slutet på en ytterst framgångsrik elitkarriär. Mycket längre än till och med nästa OS ser Werth för stunden inte. Det skriver tidningenridsport.se och hänvisar till uppgifter i tyska medier.

Werth får just nu nöja sig med att vara näst bästa tyska. Jessica von Bredow-Werndl tog OS-guldet och vann även i EM.

Mästerskapen radar upp sig de kommande åren, med VM i Herning till sommaren och ännu ett EM 2023.

Till tyska medier säger Werth – som inte spikar OS 2024 som slutstation – att hon efter tävlingskarriären vill fortsätta som tränare och satsa mot större uppgifter med ryttarna i det egna teamet.

Isabell Werth har återkommande deltagit i Top 10-dressyren – svenske landslagsstjärnan Patrik Kittels inbjudningstävling – vid hästshowen i Friends arena.

Årets show äger rum den 25–28 november. Arrangören offentliggör under hösten vilka ryttare som deltar.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons