Annons

OS-hjälten satsar mot Paris – och hjälper andra

Seglaren Anton Dahlberg siktar på ett femte OS i Paris 2024.
Parallellt med elitsatsningen anställs OS-silvermedaljören av Sveriges olympiska kommitté för att hjälpa till att skapa bättre förutsättningar för svenska toppidrottare.
Olympiskt • Publicerad 22 oktober 2021
Anton Dahlberg, till vänster, och Fredrik Bergström efter att ha säkrat OS-silvret i Tokyo. Nu ska Dahlberg hjälpa andra idrottare.
Anton Dahlberg, till vänster, och Fredrik Bergström efter att ha säkrat OS-silvret i Tokyo. Nu ska Dahlberg hjälpa andra idrottare.Foto: Henrik Montgomery/TT

"Jag vet att många toppidrottare i Sverige har svårt att få det socioekonomiska att funka när de gör sin satsning mot världseliten. Att skapa bättre förutsättningar för elitidrottare blir mitt huvudfokus", säger Dahlberg i ett pressmeddelande.

36-åringen har på sin meritlista ett OS-silver, från Tokyo i somras, ett VM-guld och två EM-guld tillsammans med Fredrik Bergström i seglingsklassen 470. Men i Paris om knappt tre år hoppas han få vara med tillsammans med Lovisa Karlsson i den nya mixedklassen 470.

"Att tävla i mixedklass ger en ny spännande dimension. Samtidigt kommer jag kunna dela med mig av mina erfarenheter som olympier och jobba starkt för andra toppidrottare. Vardagslivets förutsättningar behöver förstärkas för många som gör internationella satsningar, annars blir situationen inte långsiktigt hållbar", säger Dahlberg.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons