Annons

OS-hjälte ny sportchef i HV71

HV71 har utsett en sportchef för SDHL-laget. OS-medaljören Jenni Asserholt får uppdraget.
”Ett ärofyllt uppdrag som jag ser fram emot att ta mig an”, säger Asserholt.
Ishockey • Publicerad 5 november 2021
Jenni Asserholt. Arkivbild.
Jenni Asserholt. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

33-åringen, som bland annat har OS-silver från Turin 2006 och dubbla SM-guld med Linköping på meritlistan, avslutade karriären 2019.

Men nu är hon tillbaka ishockeyn i rollen som sportchef.

Annons

"HV71 har under flera års tid varit en av de ledande klubbarna på damsidan och jag ser fram emot att fortsätta utveckla det. Det är också glädjande att vi ser fler unga tjejer som börjar spela hockey och att HV71 får upp spelare i representationslaget från regionen", säger hon i ett pressmeddelande.

Klubbdirektör Johan Lindbom om värvningen:

"Jenni är helt rätt person att leda SDHL-laget. Det finns få personer med den erfarenheten Jenni har av hockey på elitnivå. Hon har ett driv av att utveckla vårt SDHL-lag som är väldigt värdefullt för oss. Dessutom kommer Jenni fortsätta arbetet med klubbens flicksatsning och att få fler tjejer att börja spela hockey".

För ett par veckor sedan fick Peter Ekelund lämna HV71 då rollen som general manager togs bort. Ekelund hade ansvar för just damverksamheten samt juniorer och ungdomar.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons