Annons

Örqvist nick säkrade poäng: ”Något jag är duktig på”

Norrby fortsätter att vara svårslagna i superettan.
Men borta mot Brage var känslan att det kunde ha blivit mer.
– Vi hade bud på fler mål, säger målskytten Rasmus Örqvist.
Fotboll • Publicerad 12 augusti 2020 • Uppdaterad 13 augusti 2020
Norrbys nummer sju, Rasmus Örqvist, gjorde kvitteringen i matchen borta mot Brage. Arkivbild.
Norrbys nummer sju, Rasmus Örqvist, gjorde kvitteringen i matchen borta mot Brage. Arkivbild.Foto: Lars-Åke Green

Norrby kom tidigt till en rad farligheter. Inte minst genom Robin Strömberg som febrilt jagade sitt första mål för säsongen. Men Brage gjort sitt för att sätta stopp för honom och Norrby, något oortodoxt när Bjarni Antonsson halkade och istället la sig raklång och nickade undan bollen framför fötterna på Strömberg.

– Det är tungt, men vi får ändå vara nöjda med poängen, säger Örqvist direkt efter matchen.

Annons

Istället kom Brage att hitta rätt först. Dansken Kristian Andersen utnyttjade att muren valde att inte hoppa vid en frispark och placerade bollen rätt i mål, mellan huvudena på Alexander Salo och Nino Osmanagic.

Bara några minuter senare, i den 37:e minuten, nådde Rasmus Örqvist högst på en hörna från Nino Osmanagic. 21-åringens tredje mål för säsongen, hans andra på nick.

– Jag är nära på hörnan efter också, säger Örqvist. Huvudspelet är något jag är duktig på och något jag hoppas bidra med mer under säsongen.

Rasmus Örqvist som inför säsongen anslöt från Skövde AIK har, utöver att erbjuda långa inkast och vältajmade nickar, gett sin manager fler alternativ i startelvan.

Han spelade under stora delar av matchen på det centrala mittfältet, men fick sedan fylla i på högerbacken när Alen Krasnici byttes ut. Tidigare under säsongen har han även använts i Norrbys fronttrio.

– Jag har flyttats runt ganska mycket och är bekväm med det. Men jag är mest bekväm som en offensiv innermittfältare.

Mot slutet av matchen tog krafterna dock slut när både han och Nicklas Savolainen tecknade för byte samtidigt. Norrby hade dock redan utnyttjat sina fem byten i matchen, det första kom redan i den första halvleken när Ezequiel Montagna tog sig för baksidan och haltade av.

– Båda vaderna var slut... men det var bara att trycka i sig två dextrosol och köra vidare, säger Örqvist.

Norrby har nu två poäng på de senaste två matcherna – efter två långa bortaresor till Uppsala och Borlänge på fem dagar.

– Vi gick runt på många spelare och gjorde det periodvis bra i matchen. Vi saknade inte lägen, men mot slutet av matchen hade vi tre spelare som fick kramp, säger Mak Lind

Annons

– Man är inte nöjd såklart men vi krigar på. Efter sex timmar på en buss är jag stolt över killarna. Det är tuffa resor och vi har bara förlorat tre matcher hittills, säger han.

Robin RidellSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons