För andra gången den här säsongen fick laget serieledande IFK Norrköping på fall.
– De verkar ha svårt för oss, säger lagkaptenen Anna Lundstedt.
Fotboll • Publicerad 24 augusti 2019
Samantha Claesson spelade 90 minuter för Örby mot serieledarna.
Samantha Claesson spelade 90 minuter för Örby mot serieledarna.Foto: Sanna Tedeborg

Anna Lundstedt var osäker startande på grund av magproblem. Men hon ställde upp till skillnad från Nora Hultgren som med feber tvingades till återbud.

Efter 20 minuter fick Frida Olsson en smäll på huvudet och utgick. I paus bytte Ronja Cisterna för att hon kände sig krasslig.

Då ledde Örby med 3-0 efter starkt försvarsspel och vassa motattacker.

Norrköping reducerade i början av andra halvlek men det oroade inte Örby som fortsatte med stenhårt jobb.

– Vi vet att vi är starka hemma, säger tränaren Martin Georgsson.

På tilläggstid satte så Wilma Sunnerdahl 4-1 på straff sedan hon själv blivit bryskt behandlad. Örby har därmed 7-3 på två matcher mot Norrköping.

Fotboll, division I mellersta

Örby-Norrköping 4-1 (3-0)

Målen: 1-0 (7) Emma Nilsson, 2-0 (20) Ronja Cisterna, 3-0 (25) Anna Lundstedt, 3-1 (58) Junis Andersson, 4-1 (90+3) Wilma Sunnerdahl (straff).

Varningar, Örby: Felicia Söderberg, Emma Nilsson.

Domare: Elin Kängström, Alingsås.

Publik: 140.

Örbys lag: Alexandra Thordin - Frida Olsson (Emma Johansson 22), Anna Lundstedt, Linn Karlsson, Ronja Cisterna (Maja Ragnewall 46) - Samatha Claesson, Felicia Söderberg, Annika Jonsson (Wilma Sunnerdahl 85) - Susette Claesson, Stina Karlström, Emma Nilsson.