Annons

ÖFK:s tränare slutar: "Måste blicka framåt"

Efter bara fyra poäng på sex matcher och näst sista plats i den allsvenska tabellen står det klart att tränaren Ian Burchnall lämnar Östersund.
Fotboll (TT) • Publicerad 9 juli 2020
Ian Burchnall. Arkivbild.
Ian Burchnall. Arkivbild.Foto: Per Danielsson/TT

Enligt fotbollsklubbens webbplats har man beslutat att gå skilda vägar på grund av att klubben och Burchnall har "olika uppfattningar om ÖFK:s framtida inriktning".

"Det är tråkigt att behöva avsluta vårt goda samarbete som har pågått i två års tid. Men nu måste vi blicka framåt för klubbens bästa", säger Leif Widegren, representant för Östersunds sportkommitté.

Annons

Ordföranden Mathias Rasteby säger att man har påbörjat rekryteringen av en ersättare, men att Burchnall stannar till dess att en ny tränare är på plats.

Den 37-årige engelsmannen tog över Östersund under senvåren 2018 från Graham Potter som lämnade för Swansea. Burchnall kom från division 2-laget IFK Luleå. Dessförinnan hade han varit i Norge, i Sarpsborg och Viking.

Första säsongen slutade Östersund sexa, i fjol tolva.

"Jag har uppskattat mina år i ÖFK och vill rikta ett stort tack till alla supportrar", säger Burchnall.

Här saknas innehåll

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons