Annons

Öbergs skarpa syskonjakt: "Vill ha en match"

När Hanna Öberg missade senaste världscuphelgen slog lillasyster Elvira till med dubbla segrar.
Nu nosar Elvira i bakhasorna sett till antalet världscupsegrar. Storasyster tänker dock inte ge sig.
Skidskytte • Publicerad 11 januari 2023
Elvira Öberg, till vänster, är på väg att gå i kapp storasyster Hanna, till höger, i antalet individuella världscupsegrar. Arkivbild.
Elvira Öberg, till vänster, är på väg att gå i kapp storasyster Hanna, till höger, i antalet individuella världscupsegrar. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Elvira Öberg är i superform och 23-åringens dubbel förra helgen i Pokljuka för upp henne på sju individuella världscupsegrar hittills i karriären.

Storasyster Hanna, 27, står på åtta.

Annons

Hanna Öberg missade senaste tävlingshelgen efter sjukdom, men gör comeback i torsdagens distanslopp i Ruhpolding.

– Så klart följde jag tävlingarna och hon imponerade väldigt mycket. Jag är en stolt storasyrra, säger hon.

"Gör varandra bättre"

Piteåsystrarna lyfter fram fördelen med att sporra varandra.

– Vi har en väldigt bra situation som har hjälp av varandra och tränar tillsammans i princip varje dag. Jag tror verkligen vi hjälps åt att göra varandra bättre. Jag vet att jag kommer att fortsätta utvecklas, mycket tack vare Elvira. Jag tänker att jag också har kunnat hjälpa henne framåt, säger Hanna Öberg.

Samtidigt är de också konkurrenter:

– Jag vill ju inte ge upp och ge Elvira segrar på förhand, det är klart att jag vill ha en match mot henne, säger Hanna Öberg som har en individuell världscupseger denna säsong och är tia i den sammanlagda världscupen.

"Jobbar som ett lag"

Elvira Öbergs kanonsäsong gör att hon fajtas om den totala världscupsegern och inför tävlingarna i Ruhpolding är hon tvåa, 31 poäng efter ledande Julia Simon, Frankrike.

Om den tajta syskonjakten säger Elvira Öberg:

– Det är väl ingenting som jag går omkring och tänker så mycket på och jag hade inte koll på det. Båda två är tävlingsmänniskor och vi är syskon, så vi vill tävla och slå varandra. Men när vi är ute i världscupen så jobbar vi som ett lag.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons