Annons

Oavgjort i stjärnduellen

David Alaba vann i målprotokollet. Men Zlatan Ibrahimovic i närkamperna. Stjärnduellen slutade som matchen – oavgjort.
Sport • Publicerad 9 september 2014
Foto: 

Det svenska frågorna handlade på förhand om David Alaba. De österrikiska om Zlatan Ibrahimovic. Mötet mellan Sverige och Österrike – och de båda storstjärnorna – hade samma förhandssnack som under VM-kvalet nyligen.

Lika stor som Zlatan Ibrahimovic är i Sverige, håller Alaba på att bli i den lilla Alpnationen.

Annons

– Man kan egentligen inte jämföra de båda på planen. David är 22, Ibrahimovic är 32, det är tio års skillnad. Men i det offentliga kanske, David är på gång och är i Österrike en väldigt tung faktor, en publikfavorit, konstaterade förbundskaptenen Marcel Koller inför matchen.

Alaba, som vanligt uppflyttad till mittfältet från sin ytterbacksplats i klubblaget Bayern München, blev precis som i förra mötet i Wien målskytt på straff – den här gången redan i 7:e minuten.

Zlatan Ibrahimovic kom, i sin 100:e landskamp och med ett färskt målrekord i herrlandslaget i bagaget, aldrig riktigt nära en egen fullträff i 1–1-matchen. Men fick en personlig träff på Alaba åtminstone.

Stjärnorna stötte ihop efter drygt 20 minuter, varpå österrikaren föll bakåt till marken och tog sig för huvudet. Var det en armbåge? Inte enligt Ibrahimovic, som blev rasande och skällde ut sin motståndare.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons