Annons

Olsen imponerade – nytt Mumbongo-inhopp

Svenske landslagsmålvakten Robin Olsen imponerade i Evertons mål när Leeds bortabesegrades med 2–1 i Premier League-fotbollen.
Fotboll • Publicerad 3 februari 2021
Robin Olsen gjorde flera viktiga räddningar i Evertons 2–1-seger borta mot Leeds.
Robin Olsen gjorde flera viktiga räddningar i Evertons 2–1-seger borta mot Leeds.Foto: Michael Regan/AP/TT
Joel Mumbongo har fått mer och mer speltid i Burnley i år. Arkivbild.
Joel Mumbongo har fått mer och mer speltid i Burnley i år. Arkivbild.Foto: Tim Goode/AP/TT

Den engelska ligamatchen var Olsens första i år, sedan han fick chansen borta mot Leicester (2–0) i mitten av december, och tredje totalt i Liverpoolklubben 31-åringen är utlånad till från italienska Serie A-laget Roma sedan i oktober.

I söndags gjorde den svenske fotbollsanfallaren Joel Mumbongo Premier League-debut när 22-åringen hoppade in borta mot Chelsea (0–2).

Annons

Tre dagar senare blev det ett nytt inhopp i en 0–2-förlust mot ett engelskt storlag. Den här gången hemma mot Manchester City på Turf Moor.

Mumbongo byttes in i stället för Jay Rodriguez i den 77:e minuten och drog på sig en varning tio minuter senare.

Serieledande City avgjorde ligamatchen redan i den första halvleken genom mål från Gabriel Jesus och Raheem Sterling.

I och med sin andra raka förlust står Burnley kvar på 22 poäng på den nedre halvan av PL-tabellen. City toppar på 47, tre poäng före lokalrivalen Manchester United som har en match mer spelad.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons