Annons

Nytt guld för Elfsborgsstjärnan

Adam Paulssons SM-succé fortsätter.
Sport • Publicerad 22 november 2014
Elfsborgs superlöfte krossade allt motstånd.
Elfsborgs superlöfte krossade allt motstånd.Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

I kväll krossade Elfsborgs superlöfte motståndet på 1500 meter frisim – och tog tredje guldmedaljen på fyra dagar.

– Det är sköna bevis på att jag tränar helt rätt nu, säger han till BT.

Annons

Det började med en överraskande seger på 400 meter fritt i onsdags. Han fortsatte med rekordslakt och guld (putsade Stefan Perssons 27 år gamla rekord på 800 meter frisim med över fyra sekunder) på den dubbla distansen – för att tidigare i kväll leka hem titeln på 1500 meter.

Paulsson vann på 15.11,13 – och var med det över 14 sekunder före tvåan Victor Johansson från Jönköping.

– Jag slog mitt personliga rekord med tolv sekunder och vann guld, klart jag är grymt nöjd. Men jag kände också att jag börjar bli trött, både mentalt och fysiskt.

I omkring 600 meter matchade den 19-årige Elfsborgssimmaren drömgränsen på 15 minuter blankt och Stefan Perssons finfina svenska rekord på 14.59,4. Men krafterna tröt.

– Jag var lite för het på gröten. Jag gick för drömgränsen, det gör man väl alltid i simning, men det gick lite för fort första 100 och 200 meterna. Jag kom inte riktigt in i tempot efter det, och då blir det tufft. Men det är inte mer än att man får testa nästa gång igen.

I morgon avslutas SM-tävlingarna i Eriksdalsbadet och Paulsson är inställd på att simma 100 meter fritt och 400 meter medley.

– Det är bara att köra ända in i kaklet. Jag går för mina egna personliga rekord och så får vi se hur långt det räcker. Jag är nästan chockad över att det gått såpass fort som det gjort hittills under helgen i och med att vi tränat hårt på slutet, men jag ska försöka tömma det sista jag har.

Bakom Adam Paulsson simmade klubbkompisen Alexander Berggren in på sjunde plats med tiden 16.24,91.

David Axelsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons