Annons

Nyrika klubbens första prestigevärvning klar

Newcastle har gjort sin första prestigevärvning sedan ägarbytet i höstas. In i truppen kommer den engelske landslagsmannen Kieran Trippier från Atlético Madrid.
31-åringen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över två och ett halvt år efter att ha tillbringat två år i den spanska huvudstaden.
Fotboll • Publicerad 7 januari 2022
Kieran Trippier är Newcastles första värvning sedan ägarbytet. Arkivbild.
Kieran Trippier är Newcastles första värvning sedan ägarbytet. Arkivbild.Foto: Joan Monfort/AP/TT

Med en La Liga-titel som främsta merit kommer Trippier in som huvudkonkurrent till Emil Krafth, som spelar på samma position.

Newcastle ligger näst sist i Premier League, med bara elva inspelade poäng på 19 matcher.

Annons

"Jag är medveten om att vi har mycket jobb framför oss men jag känner väl till pressen i Premier League och jag vet vilken fantastisk klubb det här är med väldigt talangfulla spelare" säger Trippier till klubbens hemsida.

Trippier må vara klubbens första värvning sedan ägarbytet, men han lär knappast vara den sista.

Newcastle såldes till konsortiet PIF, PCP Capital Partners och RB Sports & Media. 80 procent ägs av den saudiska statliga investeringsfonden PIF, de övriga två företagen äger 10 procent vardera. Köpet gjorde klubben till världens rikaste och man väntas göra klart med flera spelare för att klara sig kvar i Premier League.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons