Nykomlingen avgjorde sent – upp på femte plats

Norrköping tog emot Halmstad i allsvenskan. Då avgjorde gästande nykomlingen med ett sent 2–1-mål.
– Jag kan inte beskriva känslan. Det är en otrolig känsla att jag har gjort mitt första mål i allsvenskan. Atmosfären på bussen hem kommer vara fantastisk, säger segerskytten Naeem Mohammed till Discovery+.
Fotboll • Publicerad 10 juli 2023
Halmstad är ny femma i allsvenskan.
Halmstad är ny femma i allsvenskan.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Hemmalaget var nära att ta ledningen en halvtimmes spel, men Victor Linds distansskott gick klockrent i stolpen. I stället var det hemmalagets Marco Lund som noterades i matchprotokollet. Tio minuter före paus kapade mittbacken Naeem Mohammed och fick syna det röda kortet.

En man mer till trots lyckades Halmstad inte överlista Norrköpingsmålvakten Oscar Jansson i första halvlek.

Andra halvlek hann dock bara bli fem minuter gammal innan Viktor Granath gav bortalaget ledningen. Anfallaren nickade distinkt in 1–0 på ett inlägg från vänster.

Målet var anfallarens sjätte den här säsongen.

Det såg länge ut att bli slutresultatet. Men i den 81:a minuten kom hemmakvitteringen när dansken Vito Hammershøy-Mistrati skickade bollen i mål från nära håll.

Hemmaglädjen blev dock kortvarig. På tilläggstid placerade Halmstads Naeem Mohammed in 2–1. Vilket även blev slutresultatet.

Resultatet innebär att den allsvenska nykomlingen Halmstad nu ligger femma i tabellen. Norrköping återfinns på sjunde plats.