Och Mattias Petersson, 20, spelade äntligen tre perioder.
– Play-off? Klart vi ska dit. Inget att snacka om, säger nyförvärvet från Tranås.
Sport • Publicerad 21 januari 2008

Ishockey division 2 södra B

Nittorp-Mjölby 6-3

Mattias Petersson har gjort sju poäng på sina tre matcher i Nittorp. Ett riktigt bra resultat. Ännu bättre med tanke på att han tvingats lämna isen i förtid i sina två första framträdanden.

– Ja, i den första matchen fick jag en klubbspets på hakan och tvingades av. I den andra åkte jag på en knätackling, berättar han.

Bakom övergången ligger bland annat att Nittorp skakade fram ett jobb åt 20-åringen med ett juniorförflutet i HV 71.– Ja, det var lite trassligt i Tranås. Men nu har jag hittat tillbaka till glädjen igen, säger han.

Konkurrens i laget är en av förklaringarna bakom Nittorps förändring. Laget har också fått ordning på positionsspelet och uppträder som ett lag.

– Men avgörande mot Mjölby var vårt spel tre mot fem. Riktigt imponerande, berömmer tränaren Niclas Bjelke,

Nittorp vände 0-1-underläge till ledning 2-1 efter en svängig och öppen förstaperiod. Målen gjordes av Christian Johansson och David Andersson. Erik Hedlund och David Carlsson ökade på ledningen till 4-1 och det såg stabilt ut trots att Mjölby sköt fler skott på mål.

Men ett antal utvisningar skapade nervositet i andra halvan av matchen. Nittorp klarade flera minuter med två spelare mindre tack vare hårt arbete och en lysande målvakt, Andreas Brännmar.

När sedan Mattias Petersson satte dit 5-2 efter ett solonummer vad matchen vunnen.

Två mål i sista minuten gjorde att segersiffrorna blev 6-3 och nu skiljer bara två poäng upp till topp-4. Inte alls omöjligt för Nittorp som riktigt fått upp farten.

– Sex segrar de sju senaste matcherna. Klart jag är nöjd, summerar tränare Niclas Bjelke. Men jag har ingen lust att snacka om play off ännu.

Kul också att se nästan 1000 personer på läktaren i Nittorps Arena. Fri entré och lite jippon utöver själva matchen skapade stämning.

Matchfakta

Nittorps IK-Mjölby Hockey 6-3 (2-1, 2-1, 2-1)

Första perioden: 0-1 (13.43) Jakob Karlborg (Christian Wiklund), 1-1 (14.51) Christian Johansson (Linus Svensson), 2-1 (19.05) David Andersson (Magnus Bengtsson).

Andra perioden: 3-1 (6.20) Erik Hedlund (Jonas Gustavsson), 4-1 (10.09) David Carlsson (Magnus Bengtsson), 4-2 (14.56) Jens Källkvist.

Tredje perioden: 5-2 (12.45) Mattias Petersson (David Andersson), 5-3 (19.21) Ulf Söderström (Pontus Lidman), 6-3 (19.54) Carl-Johan Laurell (Mattias Petersson, Rickard Sjögren).

Skott: 28-40 (7-12, 12-12, 9-16)

Utvisningar, NIK: 8x2, 1x10. Mjölby: 5x2, 1x10.

Domare: Ulrich Petersson, Lilla Edet.