Annons

Nye kaptenen redo för Europa

Två veckor kvar till ligastart – men redan på torsdagen drar tävlingssäsongen igång för Borås Basket. ”Det ser allt bättre ut på träning”, säger nye lagkaptenen Fredrik Andersson.
Basket • Publicerad 20 september 2017
Fredrik Andersson och övriga i Borås Basket inleder tävlingssäsongen i Boråshallen på torsdagskvällen.
Fredrik Andersson och övriga i Borås Basket inleder tävlingssäsongen i Boråshallen på torsdagskvällen.Foto: Mariell Dahlström

Han kan ses som en ung veteran, 24-årige Andersson. När Borås Basket den 6 oktober premiärspelar mot Uppsala är det åttonde säsongen som Skenesonen spelar ligabasket. Men innan ligapremiären är det dags för ett viktigt dubbelmöte i kvalet till Europe Cup. Ungerska Egis Körmend står för motståndet och match ett av två spelas i Boråshallen på torsdagskvällen.

–Det är alltid svårt att veta var man står så här tidigt på säsongen, men vi har hittat varandra väldigt bra utanför planen och det ser allt bättre ut på träningarna också, så jag tycker att vi är på rätt väg. Vi är redo, säger Andersson.

Annons

BT har tidigare rapporterat att nye pointguarden Nimrod Hilliard IV inte är tillgänglig på grund av en vadskada, och att klubblöse landslagsguarden Jonathan Person – bror till Boråsspelaren Andreas Person – skrivit på ett korttidskontrakt och ersätter under mötet med ungrarna. I övrigt är det ett relativt friskt Borås som gör sig redo för match. Bara John Brändmark ser ut att missa matchen.

–Jonathan är en smart spelare, och han har lärt sig våra spel oerhört snabbt. En väldigt bra lösning i den här situationen, säger Fredrik Andersson.

Fjolårssäsongens lagkapten Jakob Sigurdarson har ännu inte skrivit på kontrakt för Borås Basket efter sin operation, som BT skrivit om flera gånger. Det lär ske inom kort, men klart är att Fredrik Andersson tar över som lagkapten den här.

–Förra året var Jakob kapten och jag back-up, nu blir det tvärtom. Det är roligt att få det förtroendet, säger Andersson.

Oskar PålssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons