Annons

Nya problem för backlinjen

En avstängd, två är halvskadade och den sista gjorde årets första allsvenska minuter.
Sport • Publicerad 15 augusti 2014
Foto: BJ÷RN LINDGREN / TT

Det är problem i Elfsborgs mittförsvar.

Sebastian Holmén, som gjorde en stark insats senast, fanns på bänken. I stället tog Jon Jönsson, som dragits med skador, och Daniel Mobaeck platserna i mittförsvaret. I 15:e matchminuten försvann Daniel Mobaeck efter en frilägesutvisning.

Annons

Han valde själv att inte uttala sig efter matchen. Klas Ingesson ansåg att det röda kortet var direkt felaktigt.

– Om man tar för målchansutvisning, då bör det vara någon i närheten. Att det är frispark och gult kort är det ingen tvekan om. Deras närmsta gubbe är knappt i bild, då är det konstigt att de hittar en frilägesutvisning.

Efter 60 minuter tvingades Jon Jönsson att kliva av.

– Jag fick ont i hälsenan igen. Min stukade fot var väldigt upptejpad och det funkar okej, men vi är inte så många att gå runt på.

Hur ser du på dina chanser att spela mot Kalmar?

– Jag vågar inte svara på det. Nu känns det piss, både i fötter och huvud.

Som BT skrev i går har Sebastian Holmén en stukad fot. Han själv säger att han är spelklar inför Kalmarmatchen på söndag.

Anton Lans, som gjorde säsongsdebut i årets allsvenska, är i nuläget den enda tillgängliga friska mittbacken. Elfsborg hade inga tankar på att värva en mittback innan fönstret stängde enligt Klas Ingesson.

– Vi har en plan och jag är mer än nöjd med den truppen vi har. Småskavanker hade vi innan fönstret stängde och det kommer vi att ha efter att det har stängt.

Christian Johansson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons