Annons

Nya beskedet – Hümmet får spela: ”Upp till Örebro”

Först stoppades Deniz Hümmet, 24, att spela matchen mellan Elfsborg och Örebro.
Men på fredagskvällen kom nya besked – och den utlånade forwarden tillåts nu spela.
– Det är upp till Örebro att bestämma, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson.
Fotboll • Publicerad 2 oktober 2020

Under fredagen kunde BT berätta att Deniz Hümmet skulle tvingas att avstå spel mot sina tidigare lagkamrater – då en muntlig överenskommelse gjorts mellan klubbarna i samband med utlåningen sista dagarna i augusti.

– Det bestämdes i samband med att dealen om utlåning gjordes klar. Det finns många saker att ta hänsyn till, men här handlar det mycket om ”sportmanship”. Det finns en överenskommelse, och det var en förutsättning för att det hela skulle bli av, sa Jimmy Thelin till BT fredag eftermiddag.

Annons

Men senare på kvällen kom nya besked, vilket NA–sporten var först med att berätta. ÖSK–tränaren Axel Kjäll bekräftade i sms till NA:

”I samband med utlåningen av Hümmet så hade vi en diskussion med Elfsborg i god sportsmannashipsanda om eventuellt spel i matchen mellan lagen. Efter dialog med spelaren i samband med träningen har Örebro tagit kontakt med Elfsborg och diskuterat förutsättningar för matchen och då har klubbarna tillsammans kommit fram till att spelaren ska kunna medverka i matchen.”

BT sökte Jimmy Thelin under fredagskvällen utan resultat, men Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson säger kort:

– När vi lånade ut Deniz Hümmet hade vi en diskussion med Örebro hur vi skulle hantera matchen lagen emellan. Men Elfsborg kan inte ställa några krav, eller ha avtal i ärendet, utan det är upp till Örebro och spelaren att bestämma hur de vill göra.

David AxelssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons