Annons

Ny UFC-seger för ”The Mauler"

Det blev som Alexander Gustafsson trodde.
Sport • Publicerad 9 mars 2014
Foto: JESSICA GOW / TT

Jimi Manuwa var bara ett litet steg på vägen mot en ny titelfajt. Svenske UFC-stjärnan var överlägsen när de ställdes mot varandra i London.

UFC:s ordförande Dana White har lovat Alexander Gustafsson en ny titelmatch. Men bara om:

Annons

Svensken vinner mötet med Jimi Manuwa.

Mästaren Jon Jones går segrande ut fajten mot Glover Teixeira den 26 april i Baltimore, USA.

Den första punkten på Whites korta lista bockades av under lördagskvällen.

Och det rejält.

Efter att ha klivit in i arenan till Zlatan Ibrahimovics omgjorda nationalsång, kastat iväg några vänster- och högerslag mot Manuwa i inledningen – så vräkte svensken engelsmannen ner i golvet så det dånade i 02 Arena i mitten av första ronden.

Tidigt i andra kom avgörandet.

Först fick svensken in en uppercut, sedan följde ett knä och Manuwa föll i golvet. Efter ytterligare några slag, valde domaren att bryta matchen.

För Ilir Latifa, som hastigt kastades in i galan i Stockholm i stället för Alexander Gustafsson, slutade mötet Cyrille Diabate med karriärens första UFC-seger.

Och det var helt enligt malmöbons plan.

– Matchen inleddes ganska avvaktande, men jag visste att han skulle vänta och leta läge med sitt knä. Så jag var förberedd, sade han.

Annons

– I stället försökte jag känna av läget, och sedan kom nedtagningen ganska naturligt.

Sekunden senare kopplade Latifi grepp om Diabates huvud och släppte aldrig innan fransmannen gav.

– Det är en form av strypning som jag har tränat på länge. Man tar tag om halsen. Det har gått bra på träningen, så till 90 procent var jag säker på att jag skulle avsluta på det här sättet.

För debutanten Mats Nilsson slutade kvällen däremot med förlust mot engelsmannen Luke Barnatt redan i första ronden.

– Kände att jag kunde mäta mig med honom i början, men i slutet av ronden träffade han mig med ett leverslag och det tog alldeles för hårt, sade han.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons