Annons

Ny succé för Jerebko

Boston Celtics har letat efter en vinnande formel. Kanske har man hittat den med Jonas Jerebko som center.I varje fall har svensken imponerat rejält i sina två första matcher. I nyckelmatchen mot Charlotte stod Jerebko för en double-double.
BASKET • Publicerad 28 februari 2015

– Med ett underlag på två matcher skulle jag säga att det har gått väldigt bra, men jag kan inte bedöma om det är en bra långtidslösning, säger Bostons coach Brad Stevens.

Boston är inblandad i ett vansinnigt jämnt race om de två sista slutspelsplatserna i östra konferensen. Miami har 25 segrar och Indiana har 24. De ligger just nu på rätt sida strecket. Just under finns Boston, Brooklyn, Detroit och Charlotte – alla med 23 segrar.

Annons

Bostons 23:e kom alltså just mot Charlotte i går. Det blev 106–98 till Celtics trots att Charlotte ett tag hade en 16-poängsledning. Ett av huvudskälen till vändningen var Jonas Jerebko som från centerposition gjorde 16 poäng, tog 10 returer, hade 3 assist och +22 i plus/minus.

– För andra matchen i rad får jag frågan om jag gillar att spela center. Jag gillar sättet vi spelar på där vi sprider ut oss. Motståndarnas centrar är lite långsammare än jag, så varför inte? säger Jerebko till Celtics hemsida.

Kinnasonens nya lag har verkligen kämpat med lagbygget den här säsongen. Hela 22 spelare har fått speltid för Celtics i NBA – den högsta siffran i klubbens historia.

De flesta testerna har misslyckats och storklubben ligger längre ner i tabellen än man är van vid. Men segrarna i de två senaste matcherna har höjt hoppet. Inte minst har Jerebkos inhopp i laget blivit en injektion.

Guarden Avery Bradley säger så här om svensken:

– När han spelade för Detroit visste jag att han alltid gav allt och du måste respektera någon med den inställningen. Han kan sätta viktiga skott och det är vad han har gjort för oss. Jag känner att han verkligen kan göra nytta för oss.

Jonas Jerebko i NBA

Boston–Charlotte Hornets 106–98

Poäng: 16

Speltid: 23.51 – inte från start

Skott: Tvåor: 3/5, Treor: 3/4, Straffar: 1/2

Returer: 10

Off/Def: 5/5

Plus/minus: +22

Assists: 3

Fouls: 2

Stulna bollar: 0

Blockar: 1

SÄSONGEN TOTALT

Matcher: 49

Speltid: 15,4 min/match

Skott: 47,5 procent

Treor: 40,2 procent

Straffar: 85,0 procent

Returer: 3,2/match

Johan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons