Annons

Ny seger för suveräne fransmannen

Sebastian Samuelsson jagade pallplats både i loppet och i den totala världscupen när den näst sista sprinten för säsongen gick av stapeln i estländska Otepää.
Men två bom sabbade dagen för den svenske skidskytten.
Skidskytte • Publicerad 10 mars 2022
Quentin Fillon Maillet ser av allt att döma ut att vinna den totala världscupen. Arkivbild.
Quentin Fillon Maillet ser av allt att döma ut att vinna den totala världscupen. Arkivbild.Foto: Vesa Moilanen/AP/TT

En bom i vardera skytte förstörde dagen för Sebastian Samuelsson som slutade 18:e i sprinten. Svensken hade visserligen bra fart under skidorna, men kunde inte ta igen tiden som två straffrundor innebär.

– Jag är inte jättenöjd med skyttet, det är i alla fall en bom för mycket. Kroppen kändes bra och jag tycker att jag hade ett bra spurtvarv, men jag hade kanske trott att jag skulle vara lite högre upp i listan, säger Sebastian Samuelsson till SVT efter loppet.

Annons

Martin Ponsiluoma blev bäste svensk, på tolfte plats, efter att ha träffat nio av tio skott.

– Jag hade behövt tio i dag. Åkningen var helt okej, jag tyckte inte riktigt att det svarade som jag ville, säger Ponsiluoma.

"Väldigt nöjd"

Det blev i stället, som det ofta blivit denna säsong, franskt högst upp på pallen.

Quentin Fillon Maillet har varit i en klass för sig och inte heller denna gång var det någon som kunde slå fransmannen. Med ett felfritt skytte och den snabbaste varvtiden på det sista varvet gled han över mållinjen som segrare för åttonde gången denna världscupsäsong.

– Mitt mål var att fokusera på mig själv och mitt skytte, så jag är väldigt nöjd med mitt lopp, säger Fillon Maillet som inte själv trodde på seger.

– Sturla (Holm Lægreid) åkte väldigt fort i dag. På toppen var jag fem sekunder efter och jag trodde att han skulle vinna, erkänner han.

Oslagbar fransman

Men norrmannen fick nöja sig med andraplatsen.

– Jag vet inte vad man kan göra åt Fillon Maillet. Man får hoppas att han bommar lite så vi andra kan få chansen att vinna lite, säger Lægreid.

Att Samuelsson eller någon annan ska kunna peta ner Fillon Maillet från förstaplatsen i den totala världscupen blir allt mer otroligt. Men hans landsman, Émilien Jaquelin, är inom räckhåll för Samuelsson i totalen. Inför sprinten skiljde det 41 poäng mellan dem men fyra bom, och därmed också en sämre placering, för fransmannen i dagens sprint gör att försprånget minskar. Jaquelin är fortfarande tvåa, men nu bara 27 poäng före Samuelsson på tredje plats.

Fyra tävlingar återstår.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons