Annons

Ny säsong för Watson i Norrby

Norrby förlänger med Max Watson.Den 21-årige mittbacken lånas även under 2017 in från Jönköping Södra – den här gången till Superettan.– Jag är här för att få speltid, säger han.
Fotboll • Publicerad 17 februari 2017
Foto: Li Edqvist
Foto: Li Edqvist

[w4dycvlq]

I går blev det officiellt klart att mittbacken lånas in ytterligare en säsong i Norrby. Eftersom mittbacken är under 22 kan han spela för de två elitklubbarna.

Annons

– Jag ser fram emot säsongen mycket och att fortsätta utvecklas. Jag är här för att få speltid. Jag är i en ålder då jag behöver det. Superettan är ett bra steg för mig att ta, säger Watson.

J Södra har en bra uppsättning backar i truppen men kan vid behov kalla hem sin spelare. Watson är tydlig med vad han vill.

– De kan inte garantera mig matcher även om jag redan nu kan mäta mig på den nivån. Då är det bättre att få 20-30 matcher här än fem i allsvenskan.

Och nu går flyttlasset till Borås och en förhoppning om att hitta ett jobb i stan.

– Det är smidigare att vara här så jag inte missar någon träning... och skulle jag sakna hemmet är det ju bara en timme bort.

Klubbchef John Östby välkomnar samarbetet med den allsvenska klubben.

– Det är en bra lösning både för oss och för J Södra. Vi var supernöjda förra året.

Och om han kallas tillbaka?

– Vi har Viktor Nilsson och Medi Dresevic som konkurrerar som mittbackar. Är det så att Watson blir en av våra startspelare och kallas till Jönköping så är jag övertygad om att de andra två kommer täcka upp.

Watson är inte med på planen i träningsmatchen mot Qviding. Han börjar träna med Norrby från nästa vecka.

Li EdqvistSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons