Annons

Ny publikfest väntar – 9 000 biljetter sålda

I helgen var Peter Gerhardsson med och satte nytt publikrekord för damallsvenskan på Tele2 arena.
Förbundskaptenen hoppas på en ny publikfest när Sverige VM-kvalar mot Finland på Gamla Ullevi.
Redan nu har 9 000 biljetter sålts.
Fotboll • Publicerad 12 oktober 2021
Ett begränsat antal åskådare fick se Sveriges VM-kvalmatch mot Georgien i september. I nästa hemmamatch, mot Finland den 30 november, hoppas Sverige på fullsatt. Arkivbild.
Ett begränsat antal åskådare fick se Sveriges VM-kvalmatch mot Georgien i september. I nästa hemmamatch, mot Finland den 30 november, hoppas Sverige på fullsatt. Arkivbild.Foto: Adam Ihse / TT

VM-kvalmatchen den 30 oktober blir den första hemmamatchen för de svenska fotbollsdamerna sedan coronarestriktionerna slopades och publiktaket med dem.

Med många biljetter sålda redan nu hoppas förbundskaptenen Peter Gerhardsson på ett fullsatt Gamla Ullevi, och en liknande stämning som det var på Tele2 arena i helgen. Stockholmsderbyt Hammarby–AIK lockade 18 537 åskådare, nästan dubbelt så många som det tidigare publikrekordet i damallsvenskan.

Annons

– Det var en fantastisk upplevelse, säger Peter Gerhardsson i samband med trupputtagningen till VM-kvalmatchen mot Irland den 21 oktober och landskampen mot Skottland fem dagar senare.

– Vår rapport från Finlandsmatchen säger att det är 9 000 sålda biljetter. Spelarna får möjlighet att få sådana här upplevelser numera. Och de som var på Tele2 i söndags kan känna att det är det här som är fotboll. För en del av de här spelarna är det inte vardag.

De två kommande landskamperna kan bli viktiga om det ska bli publikfest i Göteborg, tror Gerhardsson. Bra resultat mot Irland och Skottland lär locka fler åskådare både till matchen mot Finland och till nästa VM-kvalmatch, mot Slovakien i Malmö fem dagar senare.

– Nu har vi möjlighet att ge oss ett bra läge för att kanske sälja ut Gamla Ullevi och också få bra med publik till Malmö för matchen mot Slovakien, säger Peter Gerhardsson.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons