Annons

Nu miljonsatsar Tranemo – efter rekordsäsongen

Bästa säsongen på länge har precis avslutats.Då presenterar Tranemo IF:s skidsektion en miljonsatsning inför kommande vinter.– Ett steg i att bli ännu bättre, säger Christian Olsson.
Skidor • Publicerad 20 april 2017
Christian Olsson i Tranemo är nöjd och stolt över den gångna vintern. Foto: Agnes Eskilsson/BT-arkiv
Christian Olsson i Tranemo är nöjd och stolt över den gångna vintern. Foto: Agnes Eskilsson/BT-arkiv

Olsson, anläggningsansvarig i Tranemo IF:s skidsektions styrelse, är nöjd när vintern 2016/17 nu sammanfattas.

– Allra mest nöjd är jag med att vi lyckades hålla i gång säsongen och erbjuda skidåkning utan några avbrott från början av november till i början av april, säger Olsson.

Annons

Han räknar till fem nya ”rekord” för föreningen:

Tidigaste konstsnöstarten, längsta åkbara säsongen, fler sålda dags- och säsongskort än tidigare, fler dagsbesök, samt största producerade snövolymen sedan starten 1999.

Totalt producerades 70 000 kubikmeter snö.

– Det är mycket tid som läggs ned, men vi märker hur uppskattat det är genom alla ryggdunkningar vi får, och att besökarna åker allt längre för att komma hit, säger Christian Olsson.

Nu tar föreningen nästa steg. Två nya snökanoner har redan beställts – och dessutom ska ledningar för vatten och el dras på en 200-meterssträcka.

– Kostnaden blir omkring en miljon kronor och är möjlig att ta tack vare sparbanksstiftelsen, lokala företag samt inkomster från den gångna vintern.

Hur mycket drog ni under ”rekordvintern”?

– Allt är inte sammanställt än, men före avskrivningar lär det hamna på omkring en halv miljon kronor i överskott, säger Olsson.

Han menar att framgången för konkurrerande klubbar på Borås Skidstadion och Lassalyckan i Ulricehamn är positiv.

– Vi sporrar varandra, och jag är övertygad om att folk drar sig hitåt tack vare att vi är den här ”triangeln” som har blivit känd i hela Sverige för att vi är väldigt duktiga på att producera snö vid dåligt klimat, säger Christian Olsson.

Oskar PålssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons