Annons

Nu avgörs det för Mark

Med tre omgångar kvar gör tre lag upp om fjärdeplatsen i basketligan för damer. Som grädde på moset ställs de mot varandra i en triangelserie. Först ut: Alvik och Mark i dag.
BASKET • Publicerad 27 februari 2015
Ashley Daniels var ensam amerikanska i Mark när Alvik besegrades i Kinnahallen. Nu har Daniels sällskap av Jasmine Thomas i laget, dessutom har Therese Andersson Broman tillkommit. Foto: Lars-Åke Green
Ashley Daniels var ensam amerikanska i Mark när Alvik besegrades i Kinnahallen. Nu har Daniels sällskap av Jasmine Thomas i laget, dessutom har Therese Andersson Broman tillkommit. Foto: Lars-Åke Green

– Seger innebär ett gigantiskt steg mot femteplatsen och stora möjligheter till att även bli fyra, säger Marks coach Frank Alm.

Det är just Alvik, Mark och Norrköping som gör upp om platserna fyra, fem och sex i tabellen. I de tre sista omgångarna spelar de inbördes plus att alla har kvar att spela mot Eos.

Annons

Mark är två poäng bakom konkurrenterna och möter Alvik borta och Norrköping hemma. Två segrar bör innebära att man lägger beslag på den viktiga fjärdeplatsen.

– Vi har det verkligen i våra egna händer, säger Alm.

På sätt och vis är förutsättningarna för slutomgångarna sådana att matcherna är att jämställa med slutspelsmatcher. En fjärdeplats innebär ju nämligen en bra chans att nå semifinal.

– Det är verkligen så. Men det är inte omöjligt uppdrag mot Sallén heller. I höstas hade jag hatat att möta dem i kvartsfinal, men med tanke på våra senaste matcher tycker jag att vi borde ha chansen.

I dagens match möts två lag som spelar en liknande basket.

– Kan vi få bort deras speluppläggare Klara Lundquist och hålla borta Shawnice Wilson från korgarna är mycket vunnet. Wilson är grymt stark i returtagningen, men inte en lika bra skytt.

Koll

Alvik–Mark Basket

Åkeshovshallen, 15.00

LÄGET I MARK

Frank Alm, coach: "Det är förväntan i luften. Jag tycker att vi har en uppåtgående trend, vi börjar närma oss max av det vi kan göra med det här laget. Mot Alvik hemma i Kinnahallen fick vi bra utdelning på vår press, så den skall vi naturligtvis använda. Då vann vi trots att vi bara hade en amerikanska."

FRÅNVARO

Alla är friska.

SE UPP FÖR

Speluppläggaren Klara Lundquist och returdrottningen Shawnice Wilson är Alviks nyckelspelare.

BT:S TIPS

Mark tar ett viktigt steg mot fjärdeplatsen i serien genom att vinna med 69–65.

Johan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons