Annons

Nottingham utreder homofobiska läktarsånger

Nottingham Forest kommer att undersöka rapporter om homofobiska sånger från hemmasupportrar under klubbens Premier League-match mot Chelsea på söndagen.
Fotboll • Publicerad 1 januari 2023
Nottingham Forest utreder läktarsånger som sjungit under 1–1-matchen mot Chelsea.
Nottingham Forest utreder läktarsånger som sjungit under 1–1-matchen mot Chelsea.Foto: Rui Vieira/AP/TT

Chelseas officiella HBTQ+-supportergrupp twittrade i slutet av första halvlek om att homofobiska ramsor hörts från hemmasupportrarna.

"Vi fördömer fullständigt "Chelsea Rent Boy"-sångerna som hörs på City Ground. Det är dags att prata om detta, matchen sänds live på Sky Sports. Det här är att betrakta som ett hatbrott", skriver Chelsea Pride.

Annons

Nottingham Forest svarade med ett officiellt uttalande efter matchen som slutade 1–1.

"Klubben känner till rapporterna om att en liten del av våra supportrar riktat ramsor mot Chelseas supportrar denna kväll. Vi accepterar inte någon form av diskriminerande eller kränkande beteende. Vi kommer att inleda en utredning", skriver klubben på Twitter.

Forests egen HBTQ+-supportergrupp har också gjort ett uttalande.

"Å alla riktiga Nottingham Forest-supportrars vägnar ber vi om ursäkt. Vi hoppas att polisen ingriper, och vi hoppas att vår klubb fördömer detta och vidtar nödvändiga åtgärder. Vi är generade och skäms."

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons