Annons

Norsk miljonsmäll efter inställda matchen

Norges inställda träningsmatch mot Israel blir kostsam för det norska fotbollsförbundet. Man måste betala drygt 1 miljon kronor.
Fotboll • Publicerad 2 februari 2021
Erling Braut Haalands Norge ställde in matchen mot Israel i november. För det betalar man nu sin motståndare en miljon kronor i ersättning. Arkivbild
Erling Braut Haalands Norge ställde in matchen mot Israel i november. För det betalar man nu sin motståndare en miljon kronor i ersättning. ArkivbildFoto: Ørn E. Borgen/NTB/TT

De norska fotbollsherrarnas träningsmatch mot Israel hemma på Ullevål i höstas ställdes in timmar före avspark på grund smitta i den israeliska truppen. Efteråt krävde det israeliska fotbollsförbundet ersättning av Norge för sina reseutgifter. 1,6 miljoner norska kronor ansåg dock det norska fotbollsförbundet var för högt. Men nu har man kommit överens om en ny summa.

– Vi har enats om att betala Israel 100 000 euro (motsvarande strax över en miljon norska kronor), säger Kai-Erik Arstad, vice generalsekreterare i det norska förbundet, till Dagbladet och fortsätter:

Annons

– Det var kostnader som de hade lagt på matchen, och som visade sig vara i onödan för deras del i och med att matchen aldrig spelades.

Tidningen skriver att det norska fotbollsförbundet räknade på den ursprungliga summan – som bland annat inkluderade charterflyg till och från Israel – och kom fram till att det var för högt.

– Vi beskyller inte Israel för att ha försökt sig på en luring. De har säkert haft utgifter på 1,5 miljoner kronor för samlingen. Men vi var lika frustrerade som dem över att inte få spela matchen, säger Kai-Erik Arstad.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons