Annons

Norrbystjärnan avstängd av klubben: "Många skäl"

Norrby luggade seriefavoriten Öis på poäng.Och det utan forwardsstjärnan Mathias Strinäs – som är avstängd av disciplinära skäl.– Det finns många anledningar till att han inte är med, säger tränaren Tobias Edenvik.
Fotboll • Publicerad 18 maj 2015

Strinäs gjorde bägge målen när Norrby förra helgen tog säsongens första poäng borta mot Lund – men mot Örgryte hemma på arenan i går kväll fanns han inte med i truppen.

Första rapporten handlade om skada, men efter matchen bekräftade såväl Norrbys ordförande Fredrik Hjelm som tränare Tobias Edenvik att lagets forward internt är avstängd.

Annons

– Han har inte dykt upp på träningar och inte skött sina åtaganden. Avstängningen är ett tränarbeslut som vi stöttar till hundra procent, säger Fredrik Hjelm.

Tobias Edenvik vill först inte kommentera ärendet, men säger sedan kort:

– Det finns många anledningar till att han inte är med, men det handlar om disciplinära skäl. Det är allt jag har att säga nu.

Men hur länge gäller avstängningen?

– Det är upp till föreningen. Vi har inte satt några datum, nu handlade det om den här matchen.

Vad betyder det för laget att Strinäs inte är med?

– En tränare saknar alltid bra spelare.

BT sökte Mathias Strinäs sent i går kväll utan framgång. Ordförande Fredrik Hjelm säger:

– Med hänsyn till övriga gruppen ville vi markera vad som gäller. Nästa steg får vi diskutera inom klubben, jag vet inte nu hur vi går vidare.

Utan Strinäs var Norrby aningen tandlöst framåt, dock med en i stort sett felfri defensiv. Den tippade seriefavoriten från Göteborg hölls på avstånd från hemmamålet – och de gånger de kom till skott i andra halvlek stod skicklige keepern Mergim Krasniqi i vägen.

Annons

– Vi har släppt in för mycket mål och har jobbat en hel del med att tajta till lagdelarna, att inte ha så långt lag. I dag fokuserar vi verkligen på aggressiviteten i försvarsspelet och det känns grymt skönt att få hålla nollan för första gången i år. Det här ger laget självförtroende, nu får vi bygga vidare på offensiven så ska vi snart se gamla Norrby igen, säger Krasniqi.

Vad får vi se då?

– Ett lag som är bra defensivt tack vare en bra offensiv. Som spelar med mer fantasi och rörelse och som ställer om. Men man måste börja i rätt ända.

Norrbytränaren Tobias Edenvik var även han mycket nöjd med defensivarbetet och ser en av förklaringarna till att man de senaste två matcherna spelat 4-4-2 istället för 3-5-2.

– Jag tycker att det gett en bättre balans, mittback och ytterback har hittat en bättre position. Det är starkt att hålla nollan mot ett erkänt skickligt lag.

– Sedan vill jag lyfta laginsatsen. Det har funnits tendenser till tjafs och gnäll när inte allt rullat vår väg, nu tog vi fighten hela vägen och det är nog den goaste känslan så här efteråt, säger Edenvik.

3 Mergim Krasniqi

2 Marcus Översjö

1 Marc Axengren

Foto: Anders Robertsson
Foto: Anders Robertsson
Foto: Anders Robertsson
Foto: Anders Robertsson
Foto: Anders Robertsson
Foto: Anders Robertsson
Foto: Anders Robertsson
Foto: Anders Robertsson
David AxelssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons