Sport • Publicerad 4 april 2008

– En bra skalp för oss, säger Norrbys tränare Håkan Sandberg.

Norrby har imponerat under försäsongen. Igår ställdes man mot superettanlaget Falkenberg på deras hemmaplan. Första gräsmatchen för säsongen.

Ändå:

– Vi gör på nytt en riktigt bra match. I första halvlek spelade vi mycket bra, vi är farliga i straffområdet, säger Sandberg.

Farligast av alla just nu är Rares Bota. Han gjorde mål igen och har gjort mål i alla träningsmatcher där han har spelat från start. Anders Magnusson fick chansen som forward och gjorde också mål.

Falkenberg fick en straff i början av andra halvlek och reducerade. Norrby var flera gånger när att göra 3–1, men i stället kvitterade Falkenberg och såg ut att ta över matchen. Men Norrby var starka hela matchen. I den sista minuten blev Boråslaget tilldömda en straff och Daniel Eres placerade säkert in det avgörande 3–2-målet.

– Vi har hittat ett spel som fungerar och alla jobbar för varandra, förklarar Sandberg framgångarna.

Falkenberg kom till start med sitt bästa lag, enligt Sandberg.

– En sådan här match tycker säkert vi är roligare att spela än vad de gör eftersom vi är ett division I-lag, men detta var deras genrep så visst gick de in för det. µ

Falkenberg–Norrby 2–3 (0–2)

Norrbys mål: 0–1 (32) Anders Magnusson, 0–2 (38) Rares Bota, 2–3 (90) Daniel Eres, straff.

Norrbys lag: Mikael Karlsson - Gustav Nordmark, Joakim Andersson, Staffan Thorstensson, Jimmy Arnesson - Calle Svensson, Jeton Gorqaj, Daniel Eres, Renzo Di Negro - Rares Bota, Anders Magnusson (Martin Hansson, 70).