Annons

Norrby föll trots bra spel: ”Det var Gefles dag i dag”

936 åskådare njöt i försommarsolen på Borås Arena. Norrby spelade bra, och skapade massor av klara målchanser.
Det fanns bara en stor plump för Boråslaget – Gefle vann matchen.
– Vi är besvikna över resultatet, men inte med själva prestationen, säger lagkapten Marcus Översjö.
FOTBOLL • Publicerad 22 april 2018
Norrbys spelare deppar efter att ha förlorat med 2–0 hemma mot Gefle.
Norrbys spelare deppar efter att ha förlorat med 2–0 hemma mot Gefle.Foto: Foto: Jan Pettersson

Han står i korridoren utanför omklädningsrummet i Borås Arena. Norrby har nyss åkt på årets första förlust i superettan, men spelarna är ändå långt ifrån förkrossade.

– Det är klart att det är besviket, men det är väldigt många som ändå ser många bra grejer. Det hoppas jag att de flesta som såg matchen håller med om, säger Översjö.

Annons

BT-sportens statistik över klara målchanser gick i Norrbyfavör med 9–4.

– Det är klart att vi måste utnyttja de chanser vi har, men bollen ville inte in. Det var många bra blockar från deras sida, vi hade lite otur med stolpe och ribba och de hade bra målvaktsspel – det var Gefles dag i dag.

Gästerna tog ledningen i 59:e minuten sedan Norrbybacken Jonathan Azulay missbedömt en hög rensning från Gefleförsvaret. Det blev ett hopslag, där Adam Bergmark Wiberg plötsligt var helt fri med Mergim Krasniqi.

– Det är tillfälligheter när de gör 1–0. Det är en individuell situation, där han får solen i ögonen. Sånt händer liksom, säger Översjö.

Strax efter målet organiserade Norrby om och gick ner på en trebackslinje, där Översjö fick agera högerback. Under den perioden var han vid flera tillfällen ute vid bänken och diskuterade med manager Mohammed Ali Khan.

– Vi har inte snackat om den rockaden innan. Jag var tvungen att höra hur högt upp jag kan gå. Jag var inte säker på om jag hade täckning bakom mig, eller om jag bara skulle vara mittback. Som innermittfältare droppar jag ner i den positionen ganska ofta ändå, förklarar Översjö.

Den där sista kvarten var den period i matchen som Norrbys lagkapten var lite missnöjd med.

– Där fick vi inte riktigt får det tryck som vi ville ha. Men spelar vi tio matcher där vi gör en sådan här insats kommer vi att vinna de andra nio – det är jag ganska övertygad om, säger Översjö.

I 80:e minuten, i ställningen 0–1, fick Abdelrahman Saidi en passning i straffområdet från Alen Krasnici. I skottögonblicket kom Geflebacken Netan Sansara farande med raka ben.

Straff? Abdelrahman Saidi har just spelat ifrån sig bollen, när han träffas av Geflebacken Netan Sansara.
Straff? Abdelrahman Saidi har just spelat ifrån sig bollen, när han träffas av Geflebacken Netan Sansara.Foto: Jan Pettersson

– Jag tycker att jag borde ha fått straff. Jag var före honom, och han träffade mig. Jag tycker att det är straff, och hela arenan verkade också göra det, säger Saidi själv.

Annons

Det gjorde i alla fall Norrbybänken, för målvaktstränaren Christian Carlsson blev uppvisad på läktaren. Men domaren valde att fria, och några minuter efter small på det andra sidan planen.

– Och så får dom ett andra mål som är jättesnyggt – ett kanonskott. Det var ett fantastiskt mål, säger Saidi.

Det slutade 0–2 och Gefle tog med sig alla tre poängen i bussen hemåt.

– Det var orättvist tycker jag. Vi hade både den första och den andra halvleken. Jag tycker att vi spelade jättebra, vi har höjt oss och fått självförtroende. Men det här är sånt som händer, säger Saidi.

Johan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons